Glutenvrij bananenbrood met wortel – Femke's Foodies
25062
post-template-default,single,single-post,postid-25062,single-format-standard,collateral-product-columns-2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Glutenvrij bananenbrood met wortel

Glutenvrij bananenbrood met wortel

Glutenvrij bananenbrood met wortel

Dit glutenvrij bananenbrood met wortel is het perfecte tussendoortje! Waarom?

⇢ Het brood bevat alleen natuurlijke suikers (bananen en dadels);

⇢ Er zit groente in, namelijk wortel (en dat proef je niet :-));

⇢ Het is super lekker!

 

Ingrediënten:

  • 100 g bakbananenmeel
  • 100 g glutenvrij havermeel*
  • 1,5 tl kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 tl wijnsteen bakpoeder
  • snufje zout
  • 3 rijpe bananen (310 – 370 g)
  • 4 medjoul dadels
  • 1 ei
  • 100 ml kokosmelk (ik gebruikte Alpro)
  • 100 g wortel

*Je krijgt havermeel door havermout te vermalen in een blender.

 

Overige benodigdheden:

Cakeblik, blender, mengkom, rasp, bakpapier, snijplank, mesje, oven.

 

Hoe maak je het glutenvrij bananenbrood met wortel?

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte, heteluchtoven) en bekleed het cakeblik met bakpapier.

Doe de bananen, 3 van de 4 dadels (zonder pit! Dit is ongeveer 50 gram), ei en kokosmelk in een blender. Mix het geheel goed.

Schenk dit natte mengsel in een mengkom en voeg daar het bakbananenmeel, havermeel, kaneel, speculaaskruiden, bakpoeder en snufje zout aan toe. Roer het goed door zodat alle droge ingrediënten worden opgenomen.

Rasp de wortel in kleine sliertjes boven de mengkom en roer het vervolgens door het beslag.

Schenk het beslag in het bakblik.

Snij tot slot de laatste dadel (zonder pit) in kleine stukjes en verspreid deze over het beslag zodat ieder gesneden plakje straks wat dadelstukjes heeft. Duw ze vervolgens wat naar beneden zodat ze bedekt worden met het beslag.

Plaats het glutenvrij bananenbrood met wortel voor ongeveer 40 – 45 minuten in de oven. Het bananenbrood is gaar als een houten prikker er schoon uit komt.

Eet smakelijk!

 

Heb je ook dit glutenvrij bananenbrood met wortel gemaakt of een ander recept met bakbananenmeel? Dat vind ik super leuk om te zien! Tag mij op Facebook of Instagram, dan kom ik je creatie bewonderen! Wist je trouwens dat ik alle bakbananenmeel recepten van foodbloggers op Pinterest bewaar? Dan hoef je geen websites af te struinen maar staat alles overzichtelijk bij elkaar!

Glutenvrij bananenbrood met wortel

Misschien vind je dit ook leuk: