Aardbei-Kokos taart

Aardbei-Kokos taart

Aardbei-Kokos taart

Deze aardbei-kokos taart is heerlijk fris en ideaal voor een verjaardag omdat hij het beste een paar uur in de koelkast kan staan en je hem dus een dag van te voren kunt maken!

 

Ingrediënten

  • 150 g bakbananenmeel
  • 50 g palmsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 150 g vloeibare sojaboter (of roomboter)
  • 250 g (biologische) aardbeienjam (of verse aardbeien)
  • 3 eieren
  • 2 tl vanille extract (Zelf maken? Zie hier het recept)
  • 1 tl bakpoeder
  • 80 g kokosrasp
  • 1 tl olie/boter voor invetten van taartvorm

 

Benodigdheden

Taartvorm met doorsnede van 24,5 cm en 3 cm hoog (een roombotervorm is bijvoorbeeld ideaal!), een mengkom, mixer, oven, spatel en een kwastje om de bakvorm in te vetten.

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C graden (heteluchtoven) en vet de bakvorm in. Meng in een mengkom het bakbananenmeel, bakpoeder, de boter en 30 gram palmsuiker met behulp van een spatel door elkaar. Voeg 1 tl vanille extract en 1 ei toe en mix het geheel met een mixer tot een romig en dik beslag. Schep het beslag in de bakvorm en verspreid het goed over de bodem met behulp van de bolle kant van een spatel. Bak de bodem van de aardbei-kokos taart 15 minuten in het midden van de oven of tot dat het goudbruin is. Smeer de jam over de bodem (bij verse aardbeien deze in halve partjes snijden en ruim over de taartbodem verspreiden). Mix de overige eieren los en meng dit met de kokosrasp, 1 tl vanille extract en 20 gram palm/kokosbloesem suiker. Smeer dit kokosmengsel over de jam. Bak de taart 20 minuten in de oven en laat daarna afkoelen. Tip: als de kokosrasp snel verkleurd in de oven, leg dan aluminiumfolie over de taart. De taart is het lekkerst als hij een paar uur in de koelkast heeft gestaan, maar direct opeten kan natuurlijk ook ;-). Enjoy!