Carobe muffins

Carobe muffins

Carobe muffins

Carobe muffins zijn muffins die onder andere gemaakt zijn van carobe poeder. Carobe poeder is een ‘vervanger’ voor cacao. Handig dus voor mensen die geen cacao mogen! Vervangen is tussen aanhalingstekens geschreven omdat de smaak niet identiek is, maar wel dicht bij cacao in de buurt kom. De smaak van carobe poeder is iets zoeter en een tikkeltje karamel achtig. Je kunt carobe poeder kopen in natuurvoedingswinkels zoals de Ekoplaza. Op de website van Femke’s Foodies staan twee verschillende recepten voor carobe muffins. In het andere recept gebruik ik iets meer kokosolie en kokosroom en minder eieren. Iedereen heeft een andere smaak en voorkeur voor ingrediënten en zo kun je het recept kiezen dat het beste bij je past!

 

Ingrediënten (voor 5 grote of 6 kleine muffins):

  • 40 g bakbananenmeel
  • 50 g carobe poeder (wil je het vervangen door cacao, dan heb je iets minder nodig)
  • snufje zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 40 ml ahorn siroop
  • 60 ml vloeibare kokosolie
  • 4 eieren
  • Optioneel: 3 a 4 el volle kokosmelk / 75 g heel dun gesneden courgette / 3 a 4 el appelmoes zonder suiker

 

Benodigdheden: 

2 mengkommen, een mixer, spatel, muffin vormpjes en een oven.

 

Hoe maak je de carobe muffins?

Verwarm de oven voor op 160 °C (heteluchtoven). Meng de eieren, kokosolie en ahorn siroop in een kom met een mixer. Meng het bakbananenmeel, zout, bakpoeder en carobe poeder in een andere kom met een spatel. Spatel vervolgens de droge ingrediënten luchtig door de natte ingrediënten. Vul de ingevette muffin bakvormpjes met het mengsel en bak de carobe muffins circa 20 minuten in de oven. Hou je van iets minder stevigere muffins? Voeg dan 3 a 4 eetlepels volle kokosmelk toe (mijn favoriet!) of 75 gram dun gesneden courgette stukjes of 3 a 4 eetlepels appelmoes zonder suiker. Daar worden de carobe muffins lekker smeuïg van! Eet smakelijk!

 

 

Carobe muffin