Zandkoekjes gezoet met dadels

Zandkoekjes

Zandkoekjes gezoet met dadels

Ingrediënten (voor +/- 15 zandkoekjes):

  • 70 g bakbananenmeel
  • 70 g gepureerde dadels zonder pit
  • 30 g gesmolten (soja) boter
  • 1/2 ei
  • snufje zout

 

Benodigdheden:

Mengkom, mesje of uitsteek vormpjes en een oven.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 °C (heteluchtoven). Meng met je handen de ingrediënten door elkaar in een kom en maak er een bal van. Als het deeg aan je handen blijft plakken kun je een klein beetje meel toevoegen of het deeg even in de koelkast leggen. Rol het deeg uit op het werkblad en steek er koekjes uit met behulp van vormpjes of een mesje. Bak de zandkoekjes voor +/- 10 minuten in de oven. Vind je een bananensmaak erg lekker? Voeg dan wat plakjes rijpe banaan aan het deeg toe en bak de zandkoekjes een paar minuutjes langer in de oven. Eet smakelijk!