Aardbei gebakjes

Aardbei gebakjes

Aardbei gebakjes

Zin in een zomers gebakje? Dan zijn deze aardbei gebakjes wellicht iets voor jou! De zanddeegbodem wordt belegd met een heerlijk romig laagje en afgetopt met pure frisheid. Een tip is gebruik te maken van vormpjes met een losse bodem. Zo kun je de bodem eenvoudig loshalen zonder dat deze breekt.

 

Ingrediënten aardbei gebakjes (2 stuks):

  • 50 g bakbananenmeel
  • 5 gepureerde dadels (= circa 70 g, dadels worden zacht in lauwwarm water)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 5 el vloeibare (soja)boter (= circa 50 g)
  • 400 ml kokosmelk (een blik dat een nacht in de koelkast heeft gestaan)
  • (soja) slagroom
  • 6 aardbeien

 

Benodigdheden:

Mixer/spatel, twee mengkommen, gebaksvormpjes (10 cm doorsnede en 2,5 cm hoog); het liefst met een losse bodem of met bakpapier, mesje, rooster en een oven.

 

Hoe maak je de aardbei gebakjes?

 

Allereerst de bodem

Verwarm de oven voor op 160 °C (heteluchtoven, onder en bovenwarmte). Gebruik je gebaksvormpjes met een losse bodem? Dan hoef je deze alleen klaar te zetten. Gebruik je gebaksvormpjes met een vaste bodem? Vet deze dan goed in of gebruik bakpapier om het vormpje te bekleden. Meng het bakbananenmeel, de gepureerde dadels, kaneelpoeder en boter met een mixer of spatel. Maak er een bal van en splits deze in tweeën. Vul met iedere bal een gebaksvormpje. Plaats de vormpjes circa 12 minuten in de voorverwarmde oven. Let op, afhankelijk van je vormpjes en oven kan dit eventueel iets korter of langer zijn. Haal de vormpjes uit de oven en laat deze circa 2 minuten op een rooster afkoelen. Haal vervolgens voorzichtig de vormpjes los en laat de bodempjes goed afkoelen. Dit is belangrijk voor de stevigheid van de bodem.

 

De roomlaag

Open voorzichtig het blikje kokosmelk. Door de koeling van de koelkast is het water en room gaan scheiden. Schep de (bovenste) laag room in een kom en mix deze tot een glad en romig geheel. Zodra de gebaksvormpjes uit de oven zijn afgekoeld kunnen deze met de kokosroom worden gevuld. Klop vervolgens de slagroom op en smeer een dun laagje over de kokosroom.

 

De topping

Snij de aardbeien in dunne plakjes en garneer hier de gebakjes mee. Nu zijn ze klaar. Eet smakelijk!