Bakbananenmeel pannenkoeken

Bakbananenmeel pannenkoeken

Bakbananenmeel pannenkoeken

For the English translation of the ‘bakbananenmeel pannenkoeken’ recipe (i.e. plantain flour pancakes), please see below.

Pannenkoeken, I love them! Veel mensen vinden de pannenkoeken van bakbananenmeel op de traditionele tarwe pannenkoeken lijken. Een mooier compliment kan ik niet krijgen! Wat zijn jouw ervaringen? Deel ze via Facebook en/of Instagram met behulp van @femkesfoodies en #femkesfoodies :-). Dat vind ik super leuk om te zien!

 

Ingrediënten bakbananenmeel pannenkoeken (3 stuks):

 • 40 g bakbananenmeel
 • 100 ml (kokos)melk
 • 1 el ahorn siroop (of een ander zoetmiddel zoals honing, kristalsuiker, etc.)
 • 1 ei (medium)
 • snufje zout
 • (soja/room)boter of olie voor het bakken van de pannenkoeken

 

Keukengerei:

Mixer, mengkom, koekenpan en een platte spatel.

 

Hoe maak je de pannenkoeken? Zie de film of onderstaande beschrijving:

Meng met een mixer alle ingrediënten behalve de boter/kokosolie door elkaar. Vet een hete pan in en verspreid een deel van het beslag over de bodem. Bak op niet al te hoog vuur de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is, daarna zijn de pannenkoeken klaar om te besmeren!

 

Variatie en baktips:

 • TYPE MELK // In plaats van kokosmelk kun je ook andere type melk voor het beslag gebruiken zoals gewone melk, sojamelk en amandelmelk. Melk kan wel variëren in dikte, waardoor je soms net iets meer of iets minder melk moet toevoegen voor de gewenste dikte van de pannenkoeken. Bovenstaand recept is gebaseerd op de koelverse kokosmelk van Alpro.
 • DIRECT BAKKEN // Voor het beste resultaat pannenkoeken is het belangrijk dat je na het klaarmaken van het beslag de pannenkoeken direct bakt. Als het beslag langer staat wordt het dikker vanwege het hoge gehalte zetmeel in bakbananenmeel. Wist je dat dit zetmeel verschillende gezondheidsvoordelen mee brengt zoals een betere stoelgang? Lees meer hier.
 • KROKANT // Vet na het bakken van iedere pannenkoek de koekenpan opnieuw in met (soja)boter voor een krokante pannenkoek.
 • ZOET // In plaats van 1 el ahorn siroop (ook wel bekend als ‘maple syrup’) kun je ook 1 tl honing gebruiken of kristalsuiker om de pannenkoeken te zoeten.
 • BELEG // De pannenkoeken smaken heerlijk met vers fruit (zoals mango, appel), kaas of ahorn siroop.
 • VARIATIE // Hou je van kaneel? Probeer dan eens een snufje kaneel toe te voegen aan het beslag.

 

Bakbananenmeel pannenkoeken

 

A short English translation of above recipe: 

 

Ingredients pancakes (3 pieces)

 • 40 g plantain flour
 • 100 ml (coconut)milk
 • 1 tbsp. maple syrup (or any other sweetener like honey or sugar)
 • pinch of salt
 • 1 egg

 

Preparation

Mix with a mixer all ingredients together into a smooth batter. Grease a hot pan and spread some of the batter on the bottom. Cook your pancakes at medium heat on each side until golden. Repeat until no batter is left.

 

Bakbananenmeel pannenkoeken