Frisse bananencake

Frisse bananencake

Frisse bananencake

Hou je van bananensmaak? Dan is deze frisse bananencake een aanrader! De cake is heerlijk voor bij de koffie en leuk om te serveren op een verjaardag! De cake heeft een structuur vergelijkbaar met spekkoek. Nieuwsgierig? Zie hieronder het recept.

 

Ingrediënten:

  • 100 g bakbananenmeel
  • 1 tl wijnsteen bakpoeder
  • 50 g kokosbloesem suiker
  • 80 ml kokosmelk
  • 1 ei (large)
  • 2 rijpe bananen (+ evt. 1/2 banaan voor garnering)
  • 1 tl vanille extract (zelf maken? Zie hier het recept)
  • 125 g vloeibare (soja/room)boter
  • Optioneel: (soja)slagroom

 

Overige benodigdheden: Mixer, mengkom, oven, cake/taart vorm (van 20 cm)

 

Hoe maak je de frisse bananencake?

Verwarm de oven voor op 160 °C (heteluchtoven) en vet een cakevorm in. Voeg in een mengkom het ei, de vanille extract en de kokosmelk. Mix dit op hoge snelheid voor circa 1 minuut. Voeg daar vervolgens de vloeibare boter en de bananen aan toe. Mix totdat je (bijna) geen stukjes banaan meer ziet. Mix vervolgens het bakbananenmeel, kokosbloesem suiker en bakpoeder (beetje voor beetje) er door heen, tot dat je een romig cakebeslag krijgt. Schep het beslag in de ingevette cake/taart vorm en plaats voor  35-40 minuten in de oven. De cake is gaar als een houten prikkertje in het midden van de cake er schoon uit komt. Laat de cake afkoelen op een rooster. Daarna kun je hem naar smaak versieren met slagroom en/of wat plakjes banaan. Deze frisse bananencake is echt een feestje om te eten en binnen no time gemaakt! Smikkel ze!

 

Dit recept is geïnspireerd op de Australische Natural Evolution.