Banaan-Courgette brood

Banaan-Courgette brood

Banaan-Courgette brood

Courgette in bananenbrood? Ja je leest het goed! Het zorgt ervoor dat het brood smeuïg wordt, terwijl je geen courgette smaak proeft. Onderstaand recept voor banaan-courgette brood is ideaal voor ontbijt of lunch. Het is een groot brood, dus maak je het niet voor een heel gezin, dan kun je de aangegeven hoeveelheden halveren en een iets kleiner cakeblik gebruiken (20-25 x 11 cm).

 

Ingrediënten Banaan-Courgette brood:

  • 150 g bakbananenmeel
  • 2 tl wijnsteen bakpoeder
  • 4 grote bananen (ongeveer 450 g), plus eventueel 1/3 banaan voor garnering
  • 2 flinke tl vanille extract (Zelf maken? Zie hier het recept)
  • 70 g vloeibare (soja) boter
  • 2 eieren
  • 180 g dun gesneden courgette

 

Overige benodigdheden:

Mixer, mengkom, spatel, cakeblik (30 x 11 cm), bakpapier en mandoline (rasp).

 

Bereidingswijze van Banaan-Courgette brood:

Verwarm de oven voor op 170 °C (heteluchtoven). Meng met een mixer de eieren met de vanille extract. Voeg vervolgens de 4 in stukjes gesneden bananen en de boter toe. Als alles tot een romig beslag zonder klontjes is gemixt, kan het bakbananenmeel en de bakpoeder beetje bij beetje tijdens het mixen toegevoegd worden. Snij de courgette in hele kleine sliertjes (bijvoorbeeld met een mandoline/rasp) en spatel de courgette door het beslag. Plaats het bakpapier in het cakeblik (als alternatief voor invetten) en giet vervolgens het beslag er in. Het brood kan daarna in de oven. Na ongeveer 40 minuten is het banaan-courgette brood klaar. Dit kun je controleren door een houten prikkertje in het midden van het brood te plaatsen. Komt deze er schoon uit, dan is het brood gaar.  Even laten afkoelen en smullen maar!

Volg je een FODMAP-arm dieet? Dit dieet raadt aan niet meer dan 70 g courgette per keer te eten, oftewel 1/3 deel van het brood.