Mug cakes

Mug cakes

Mug cakes

Mug cakes, je ziet het steeds vaker voorbij komen. Het is een cake die klaargemaakt wordt in een (koffie/thee) kopje en met behulp van de magnetron. Nieuwsgierig naar hoe het smaakt heb ik het ook gemaakt. En… het was lekker! Ik vind het alleen niet echt een cake, het is eerder vergelijkbaar met bijvoorbeeld bananenbrood. Het is lekker als een warm winters ontbijtje!

 

Ingrediënten voor 1 grote of 2 kleine mug cakes:

  • 3 el bakbananenmeel
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 kleine tl kaneel
  • vers fruit (optioneel)

 

Overige benodigdheden:

Magnetron, 2 mugs (hitte bestendige kopjes of schaaltjes), vorkje.

 

Hoe maak je de mug cakes?

Kluts het ei los met een vork in het kopje. Voeg de banaan toe en pureer dit met de vork tot een romig geheel. Voeg daarna de overige ingrediënten toe, behalve het fruit, en meng alles goed door elkaar. Plaats het kopje in de magnetron op 900 W voor circa 1 – 1,5 minuut. De mug cake is klaar als je met een houten prikker in het midden van de cake prikt en deze er schoon uit komt. Warm is hij het lekkerst om op te eten! Naar smaak kun je het garneren met wat vers fruit.