22241
post-template-default,single,single-post,postid-22241,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.0.5,collateral-product-columns-2,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Appelcake

Appelcake

Appelcake

Ingrediënten appelcake (+/- 6 plakjes) – For English, please see below:

  • 100 gram bakbananenmeel
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel (plus een klein beetje voor garnering)
  • snufje zout
  • 100 g vloeibare sojaboter / roomboter
  • 120 ml amandelmelk
  • 1 tl vanille extract
  • 100 ml ahorn siroop
  • 1/2 appel

 

Overige benodigdheden:

Oven, mixer, bakpapier, mesje, cakeblik (21×12 cm).

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven). Meng met een mixer alle ingrediënten, behalve de appel, in een kom. Plaats het bakpapier in het bakblik en giet vervolgens het beslag er in. Snij de halve appel in partjes, verspreid deze over de cake en strooi als finishing touch er wat kaneel over heen. Plaats de cake circa 50 minuten in de oven. De appelcake is klaar als een houten prikkertje in het midden van de cake er schoon uit komt.

 

Tips:

  • Maak je een dubbele hoeveelheid? Gebruik dan een cakeblik van 31 x 11,5 cm. De baktijd is dan wat langer, circa 105 minuten.
  • Heeft de cake geen licht knapperig randje? Voeg dan de volgende keer iets meer ahorn siroop toe of plaats het nog iets langer in de oven.
  • Doe de appel niet door de cake, dan duurt het namelijk een eeuwigheid voordat hij gaar is 😉

 

 

Ik vind het super leuk om de gerechten van anderen met bakbananenmeel te zien, dus laat het mij vooral weten met hashtag #femkesfoodies op InstagramFacebook of Twitter 🙂

 

 

 

Apple cake

 

Ingredients apple cake (+/- 6 slices):

  • 100 g plantain flour
  • 1 egg
  • 1 tsp. baking powder
  • 1 tsp. cinnamon (plus a little bit for garnish)
  • pinch of salt
  • 100 g liquid (soy) butter
  • 120 ml almond milk
  • 1 tsp. vanilla extract
  • 100 ml maple syrup
  • 1/2 apple

 

Cooking tools and kitchen utensils:

Oven, mixer, bowl, baking paper, knife, cake tin (21×12 cm).

 

Preparation:

Preheat the oven at 170 degrees Celsius (convection oven) and grease a cake tin with some coconut butter or line it with baking paper. This way, you can be certain your cake will come out of the tin smoothly. Mix with a mixer all ingredients – except for the apple – in a bowl into a smooth batter. Pour the batter into the cake tin. Next, chop a half apple in wedges to place on top of the cake. Garnish it with some cinnamon for a finishing touch. Put the cake in the oven and bake the cake in about 50 minutes. The cake is ready when you insert a cake tester / toothpick in the centre of the cake and it comes out clean. Leave to cool and enjoy!