Bananenbrood met moerbeien

Bananenbrood met moerbeien

For the English translation of ‘bananenbrood met moerbeien’ (banana bread with mulberries), please see below.

 

Bananenbrood kun je op veel verschillende manieren maken. Dit recept met moerbeien is mijn favoriet! Nog niet eerder van moerbeien gehoord? Qua smaak is het vergelijkbaar met rozijnen, maar dan net iets fruitiger.

 

Welke ingrediënten heb je nodig:

 • 3 grote bananen (geel met een paar bruine spikkels)
 • 2 eieren
 • 60 g vloeibare kokosolie
 • 30 g ahornsiroop
 • 2 tl vanille extract
 • 70 g bakbananenmeel
 • 2 tl wijnsteenbakpoeder
 • 1 tl kaneel
 • 50 g moerbeien (of meer/minder naar smaak)

 

Overige benodigdheden:

Mixer, mengkom, oven, cakeblik en bakpapier.

 

Hoe maak je het bananenbrood met moerbeien?

Verwarm de oven voor op 175 °C (heteluchtoven) en plaats het bakpapier in het cakeblik (invetten is natuurlijk ook mogelijk). Meng de eieren, kokosolie, ahornsiroop, vanille extract en de in stukjes gesneden banaan met een mixer in een kom. Voeg vervolgens al mixend de wijnsteenbakpoeder, kaneel en bakbananenmeel aan het beslag toe. Het kan zijn dat het beslag ietsjes klonterig is, dat is prima. Spatel vervolgens de moerbeien door het beslag en giet het mengsel in de cakevorm. Plaats de cakevorm voor circa 45 minuten in de oven. Het bananenbrood is gaar als een houten prikker in het midden van het brood er schoon uit komt. Eet smakelijk!

 

Tip:

 • Wil je het bananenbrood graag bewaren? Snij het dan in plakjes en verpak deze plakjes in vershoudfolie. Plaats de plakjes in een diepvries bestendig doosje of zakje en stop het in de vriezer. Het duurt even voordat de plakjes ontdooien, dus haal het op tijd uit de vriezer als je het wilt eten 🙂

 

Dit recept is geïnspireerd op het recept van Wendy, van Blij Zonder Suiker.

 

Ik vind het super leuk om de gerechten van anderen met bakbananenmeel te zien, dus laat het mij vooral weten met hashtag #femkesfoodies op InstagramFacebook of Twitter =)

Bananenbrood met moerbeien

 

 

Banana bread with mulberries

 

Ingredients banana bread with mulberries:

 • 3 large bananas (yellow with some brown spots), chopped
 • 2 eggs
 • 60 g liquid coconut oil
 • 30 g maple syrup
 • 2 tsp. vanilla extract
 • 70 g plantain flour
 • 2 tsp. baking powder
 • 1 tsp. cinnamon
 • 50 g mulberries (or more/less if you like)

 

Cooking tools and kitchen utensils:

Oven, mixer, bowl, baking paper, baking tin.

 

How do you make the banana bread with mulberries?

Preheat the oven at 175 degrees Celsius (convection oven) and grease a baking tin with some coconut butter or line it with baking paper. This way, you can be certain your banana bread will come out of the tin smoothly. Mix in a bowl the eggs with the coconut oil, maple syrup, vanilla extract and chopped bananas. Then add the baking powder, cinnamon and plantain flour into the mixture and mix all ingredients until you have smooth batter. It is okay to still see some chopped bananas. Next, stir in the mulberries gently. Pour the mixture in the baking tin and bake the banana bread with mulberries in the middle of the oven for about 45 minutes. The cake is ready when you insert a cake tester / toothpick in the centre of the cake and it comes out clean. Leave to cool (or not :-)) and enjoy!