Chocolade pannenkoeken

Chocolade pannenkoeken

Chocolade pannenkoeken

Met dit recept voor chocolade pannenkoeken kun je eindeloos variëren!

 

Ingrediënten (3 stuks):

 • 40 g bakbananenmeel
 • 100 ml (kokos)melk
 • 1 el ahorn siroop
 • 1 ei
 • snufje zout
 • 2 el cacao / carobe poeder (of minder/meer naar smaak)
 • (soja)boter of olie voor het bakken van de pannenkoeken
 • Garnering (zie onderaan de serveer suggesties)

 

Keukengerei:

Mixer, mengkom, koekenpan en een platte spatel.

 

Hoe maak je de pannenkoeken?

Meng met een mixer alle ingrediënten behalve de boter/kokosolie en garnering door elkaar. Vet een hete pan in en verspreid een deel van het beslag over de bodem. Bak op niet al te hoog vuur de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is, daarna zijn de pannenkoeken klaar om te besmeren!

 

Serveersuggesties: 

Zoals bovenaan het recept geschreven kun je met deze chocolade pannenkoeken eindeloos variëren. Cacao maakt de pannenkoeken een beetje bitter waardoor het lekker is hier juist iets zoets aan toe te voegen zoals banaan, mango, aardbeien en/of frambozen. Voor verdere versiering kun je kokosrasp, chocolade saus, ahorn siroop of slagroom gebruiken. Ook is een bolletje ijs lekker.

 

Variatie en baktips:

 • TYPE MELK // In plaats van kokosmelk kun je ook andere type melk voor het beslag gebruiken zoals gewone melk, sojamelk en amandelmelk. Melk kan wel variëren in dikte, waardoor je soms net iets meer of iets minder melk moet toevoegen voor de gewenste dikte van de pannenkoeken. Bovenstaand recept is gebaseerd op de koelverse kokosmelk van Alpro.
 • DIRECT BAKKEN // Voor het beste resultaat pannenkoeken is het belangrijk dat je na het klaarmaken van het beslag de pannenkoeken direct bakt. Als het beslag langer staat wordt het dikker vanwege het hoge gehalte zetmeel in bakbananenmeel. Wist je dat dit zetmeel verschillende gezondheidsvoordelen mee brengt zoals een betere stoelgang? Lees daar hier meer over.
 • KROKANT // Vet na het bakken van iedere pannenkoek de koekenpan opnieuw in met (soja)boter voor een krokante pannenkoek.
 • ZOET // In plaats van 1 el ahorn siroop (ook wel bekend als ‘maple syrup’) kun je ook 1 tl honing gebruiken om de pannenkoeken te zoeten.

 

 

Ik vind het super leuk om de gerechten van anderen met bakbananenmeel te zien, dus laat het mij vooral weten met hashtag #femkesfoodies op InstagramFacebook of Twitter 🙂