Vanille muffins

Vanille muffins

Vanille muffins

For the English translation of the vanille muffins recipe (i.e. vanilla muffins), please see below.

Ingrediënten 4 a 5 muffins:

 • 65 g bakbananenmeel
 • 75 g vloeibare (soja/room)boter
 • 75 g ahorn siroop* / 55 g witte basterdsuiker
 • 1 ei
 • 1 tl (wijnsteen) bakpoeder
 • 2 tl vanille extract
 • snufje zout

* Mijn favoriet 🙂

 

Overige benodigdheden:

Oven, mixer, mengkom, zeefje, muffin vormpjes, lepel.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden (heteluchtoven). Meng met een mixer de (soja)boter met het zoetmiddel (ahorn siroop of  witte basterdsuiker) door elkaar en voeg daar één voor één de volgende ingrediënten aan toe: vanille extract, ei, snufje zout, bakbananenmeel (het liefst gezeefd) en bakpoeder. Zodra alle ingrediënten goed gemengd zijn kunnen de (ingevette) muffin vormpjes met het beslag gevuld worden. Plaats de muffins 15 a 20 minuten onder in de oven (de tijd is afhankelijk van welk zoetmiddel je hebt gebruikt). De vanille muffins zijn gaar als een houten prikkertje in het midden van de muffin er schoon uit komt.

 

Tips:

 • Gebruik je ahorn siroop? Dan kun je eventueel ook per muffin 1 tl kokosroom toevoegen voor een nog romiger resultaat (je proeft de kokos niet).
 • Je kunt de ahorn siroop of witte basterd suiker ook vervangen door honing of kokosbloesemsuiker. Bij het gebruik van 75 g honing wordt de muffin alleen wel iets droger en proef je erg de smaak van honing in plaats van vanille. Je kunt de muffin in dat geval iets smeuïger maken door kokosroom toe te voegen, maar de smaak van honing blijft. Bij het gebruik van 70 g kokosbloesemsuiker proef je naast vanille ook de smaak van kokosbloesemsuiker. Ik heb alle variaties geprobeerd en de beste opties staan bovenaan :-).

 

Ik vind het super leuk om de gerechten van anderen met bakbananenmeel te zien, dus laat het mij vooral weten met hashtag #femkesfoodies op InstagramFacebook of Twitter 🙂

 

 

Vanilla muffins

 

Ingredients 4 or 5 muffins:

 • 65 g plantain flour
 • 75 g liquid (soy) butter
 • 75 g maple syrup / 55 g white caster sugar
 • 1 egg
 • 1 tsp. baking powder
 • 2 tsp. vanilla extract
 • pinch of salt
 • optional: 2 or 3 tbsp. coconut cream

 

Cooking tools and kitchen utensils:

Oven, mixer, bowl, spoon, sieve, muffin cups.

 

Preparation method:

Set the oven to 150 degrees Celsius (convection oven) and lightly grease the muffin cups. Mix with a mixer in a bowl the (soy) butter with the sweetener (maple syrup or caster sugar). Add the following ingredients one by one while still mixing: vanilla extract, egg, pinch of salt, plantain flour (sieved if possible) and baking powder. When everything is well combined, pour the batter into the muffin cups. Bake the vanilla muffins for about 15 a 20 minutes in the preheated oven (the exact time depends on the sweetener you used). The muffins are ready when you insert a cake tester / toothpick in the centre of a muffin and it comes out clean.