Appel-kaneel pannenkoeken

Appel-kaneel pannenkoeken

Appel-kaneel pannenkoeken

Ingrediënten voor 6 appel-kaneel pannenkoeken:

  • 80 g bakbananenmeel
  • 2 tl kaneel
  • 200 ml (kokos)melk
  • 2 eieren
  • 2 el ahorn siroop
  • appel
  • geurloze kokosolie (om de pannenkoeken in te bakken)

 

Overige benodigdheden:

mixer, beslagkom, koekenpan, platte spatel.

 

Bereidingswijze:

Schil de appel en snij deze in partjes. Meng met een mixer alle ingrediënten (behalve de kokosolie en appel) door elkaar. Vet een hete pan in en verspreid een deel van het beslag over de bodem. Bak op niet al te hoog vuur de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Zodra je de pannenkoek in de pan omdraait kun je de plakjes appel eroverheen strooien, zodat deze ook een beetje warm worden (maar je kunt ze er ook pas later op doen). Herhaal dit tot het beslag op is, daarna kun je de pannenkoeken lekker opeten!

 

Variatie en baktips:

TYPE MELK *** In plaats van kokosmelk kun je ook andere type melk voor het beslag gebruiken zoals gewone melk, sojamelk en amandelmelk. Melk kan wel variëren in dikte, waardoor je soms net iets meer of iets minder melk moet toevoegen voor de gewenste dikte van de pannenkoeken. Bovenstaand recept is gebaseerd op de koelverse kokosmelk van Alpro.

DIRECT BAKKEN *** Voor het beste resultaat pannenkoeken is het belangrijk dat je na het klaarmaken van het beslag de pannenkoeken direct bakt. Als het beslag langer staat wordt het dikker vanwege het hoge gehalte zetmeel in bakbananenmeel. Wist je dat dit zetmeel verschillende gezondheidsvoordelen mee brengt zoals een betere stoelgang? Lees meer hier.

KROKANT *** Vet na het bakken van iedere pannenkoek de koekenpan opnieuw in met kokosolie voor een krokante pannenkoek.

ZOET // In plaats van 1 el ahorn siroop (ook wel bekend als ‘maple syrup’) kun je ook  honing of andere suikers gebruiken om de pannenkoeken te zoeten.

 

Ik vind het super leuk om de gerechten van anderen met bakbananenmeel te zien, dus laat het mij vooral weten met hashtag #femkesfoodies op InstagramFacebook of Twitter 🙂