Bosvruchten crumble

Bosvruchten crumble

Bosvruchten crumble

Deze bosvruchten crumble is heerlijk als ontbijt of als toetje!

 

Ingrediënten (1 portie):

  • ongeveer 40 g fruit (aardbei, blauwe bessen, bramen, frambozen)
  • 25 g bakbananenmeel
  • 1 el koude vloeibare (room/soja) boter (= ongeveer 7 g)
  • 10 g kokosbloesemsiroop of rijststroop
  • optioneel: 1 tl vanille extract / snufje kaneel / beetje kokosbloesemsuiker

 

Overige benodigdheden:

Oven, mengkom, houten spatel, hitte bestendig schaaltje.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 130 graden (heteluchtoven). Meng in een mengkom het bakbananenmeel met de boter en kokosbloesemsiroop of rijststroop met een houten spatel. Meng het net zo lang tot dat er goudbruin broodkruim ontstaat. Blijft het kruim te veel aan elkaar plakken? Dan is het iets te vochtig, voeg een klein beetje meel toe. Is juist het tegenovergestelde het geval (kruim blijft erg wit), voeg dan een heel klein beetje boter toe. Voeg naar smaak eventueel kaneel, vanille extract of nog een beetje kokosbloesemsuiker toe. Plaats het fruit in een hitte bestendig schaaltje en verspreid de crumble eroverheen. Bak dit in circa 30 minuten af in de oven zodat het licht knapperig wordt. Eet smakelijk!

 

Tip:

  • Je kunt de temperatuur van de oven ook hoger zetten voor een minder lange baktijk. Let dan tussentijds wel goed op dat de crumble niet te donker wordt.

 

Heb je dit gerecht gemaakt of een ander recept met bakbananenmeel? Ik vind het heel leuk om jouw creatie te zien dus laat het mij vooral weten met hashtag #femkesfoodies op InstagramFacebook of Twitter 🙂