Mini pizza’s

Mini pizza's

Mini pizza’s

For¬†the English translation of ‘mini pizza’s’ (i.e. mini pizzas), please see below.

Yes, het is gelukt! Super makkelijke en heerlijk knapperige mini pizza’s van bakbananenmeel! ūüôā Het recept is vegan, glutenvrij, lactosevrij, paleo en fodmap proof!

 

Ingredi√ęnten voor 5 a 6 mini pizza’s:

 • 50 g bakbananenmeel
 • 50 ml amandelmelk
 • 1 tl kokosbloesemsuiker
 • 2 g gedroogde gist
 • 10 g vloeibare kokosolie
 • snufje zout
 • tomatenpuree
 • beleg en kruiden,¬†bijv. aubergine, cherry tomaten, basilicum, courgette en oregano

 

Overige benodigdheden:

Oven, mengkom, pannetje, vershoudfolie.

 

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de amandelmelk tot een lauw warme temperatuur in een pannetje (laat het niet koken!). Voeg de kokosbloesemsuiker toe en roer het even kort door zodat de suiker door de melk wordt opgenomen. Voeg vervolgens het gist toe en haal het van de warmtebron af. Laat het geheel circa 5 minuten staan, er ontstaat zo een klein schuimlaagje.
 2. Schenk de vloeibare kokosolie in een mengkom en voeg daar het gistmengsel aan toe. Voeg vervolgens het bakbananenmeel toe en kneed het geheel met je handen tot een deegbol. Het is de bedoeling dat zowel je handen als de mengkom vanzelf schoon worden doordat de deegresten aan de deegbal gaan plakken. Smeer de mengkom in met een klein beetje olie, leg de deegbol erin (draai eventueel rond zodat de deegbol dunnetjes bedekt is met olie) en laat afgedekt rusten op een warme plek voor circa 1,5 uur.
 3. Verwarm de oven op 180 graden (heteluchtoven, onder en bovenwarmte). Voeg een snufje zout toe aan het deeg en kneed het even door. Verdeel het deeg in 5 a 6 gelijke stukken.¬†Maak van deze 5 a 6 stukken aparte bolletjes en druk deze goed plat in een rondjes vorm. Maak eventueel aan de zijkanten een kleine ophoging¬†voor de pizza look. Smeer het midden van de pizza’s in met tomaten puree. Zorg dat je aan de zijkanten een klein deegrandje overhoud en smeer deze met je vingers dunnetjes in met olie. Bak de mini pizza’s 10 minuten af in de oven.
 4. Het leuke van pizza’s is dat je deze met allerlei soorten ingredi√ęnten en kruiden kunt garneren. Als de mini pizza bodems in de oven staan heb je mooi de tijd om¬†deze ingredi√ęnten en kruiden¬†klaar te zetten. Op de foto heb ik cherry tomaatjes, courgette, aubergine, oregano en basilicum blaadjes gebruikt. Garneer de mini pizza’s naar keuze en bak ze¬†vervolgens¬†nogmaals 10 minuten af in de oven. Ik weet zeker dat deze knapperige pizza’s daarna zo op zijn ūüėČ Eet smakelijk!

 

Mini pizza's

Heb je dit gerecht gemaakt of een ander recept met bakbananenmeel? Ik vind het heel leuk om jouw creatie te zien¬†dus laat het mij vooral weten met hashtag¬†#femkesfoodies¬†op¬†Instagram,¬†Facebook¬†of¬†Twitter¬†ūüôā

 

 

Mini pizzas

 

Ingredients for 5 a 6 mini pizzas:

 • 50 g plantain flour
 • 50 ml almond milk
 • 1 tsp. (coconut blossom) sugar
 • 2 g dried yeast
 • 10 g liquid coconut oil
 • pinch of salt
 • tomato pur√©e
 • toppings and spices,¬†e.g. eggplant, cherry tomato‚Äôs, basil, zucchini and oregano
 • olive oil or some other oil

 

Cooking tools and kitchen utensils:

Oven, baking tray, parchment sheet, bowl, steel pan, cling film.

 

How to make the mini pizzas:

 1. Heat the almond milk in a saucepan to a lukewarm temperature (do not boil). Add the coconut blossom sugar and stir a little bit to allow the sugar to be absorbed by the milk. Then add the yeast and remove the saucepan from the heat source. Set it aside for about five minutes, you will see that a little foam layer will develop.
 2. Pour the liquid coconut oil into a bowl and add the yeast mixture to it. Next, add the plantain flour and knead these ingredients with your hands into a ball of dough. Both your hands and the bowl should become ‚Äėclean‚Äô as the dough pieces should stick to the ball. Grease the bowl lightly with oil and place the dough ball in it. You can turn the ball a bit around for it to be covered with oil. Cover de bowl with cling film and let the dough rest on a warm spot for approximately 1,5 hours.
 3. Preheat the oven at 180 degrees Celsius (convection oven, top and bottom heat) and line a large baking tray with parchment paper. Add a pinch of salt to the dough and knead it for a bit. Divide the ball into 5 or 6 equal pieces. Make rounds from each piece and place them on the baking sheet. Top each with tomato purée in the middle and coat the dough edges thinly with oil. Bake the mini pizzas in the oven for about 10 minutes.
 4. During the 10 minutes oven time, you can prep the toppings that you like. Top the pizzas with these ingredients and spices and place the mini pizzas for another 10 minutes in the oven. Serve immediately. Bon appetite!