Knapperige kaneel koekjes

Knapperige kaneel koekjes

Knapperige kaneel koekjes

For the English translation of ‘knapperige kaneel koekjes’ (i.e. crispy cinnamon cookies), please see below.

 

Ingrediënten (voor ongeveer 8 knapperige kaneel koekjes):

  • 40 g bakbananenmeel
  • 20 g (soja)boter of kokosolie (vloeibaar)
  • 30 g rijststroop, kokosbloesemsiroop of ahorn siroop
  • 1 tl kaneel

 

Overige benodigdheden:

Oven, bakplaat, bakpapier, mengkom, spatel, pannetje en eventueel uitsteekvormpjes.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven). Smelt de kokosolie of boter in een pannetje. Meng dit samen met de overige ingrediënten met behulp van een spatel in een mengkom. Zodra je het niet meer goed met de spatel kunt mengen, kun je het met je handen verder kneden. Je moet er met je handen eenvoudig een bal van kunnen maken zonder dat het deeg blijft plakken aan je handen. Blijft het wel plakken? Voeg dan een klein beetje meel toe. Leg het bakpapier op de bakplaat en maak van het deeg koekjes van een paar millimeter dik. Je kunt dit eventueel met behulp van leuke uitsteekvormpjes doen.

Bak de kaneelkoekjes in de oven voor circa 12 minuten of  totdat ze goudbruin zijn. Iedere oven is anders dus het is goed om tussentijds even te controleren of ze niet te snel te bruin worden. Haal de koekjes voorzichtig uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster zodat ze knapperig worden. En dan, smullen maar 🙂

 

>> Heb je dit gerecht gemaakt of een ander recept met bakbananenmeel? Ik vind het heel leuk om jouw creatie te zien dus laat het mij vooral weten met hashtag #femkesfoodies op InstagramFacebook of Twitter 🙂

 

Knapperige kaneel koekjes

 

Crispy cinnamon cookies

 

Ingredients (+/- 8 cookies):

  • 40 g plantain flour
  • 20 g (soy) butter or coconut oil (liquid)
  • 30 g rice syrup, coconut blossom syrup or maple syrup
  • 1 tsp. cinnamon

 

Cooking tools and kitchen utensils:

Oven, baking tray, baking paper, bowl, spatula, sauce/steel pan, cookie cutters.

 

Method of preparation:

Preheat the oven at 170 degrees Celsius (convection oven). Melt the butter or coconut oil in a saucepan. Meanwhile, mix in a bowl the remaining ingredients with a spatula. Add the melted butter or coconut to this mixture and knead the dough with your hands into a ball. You should be able to make a ball with your hands without the dough sticking to your hands. In case it does stick, than add a little bit of flour. Place the parchment paper on the baking tray and make cookies from the dough a few millimetres thick. You can use fun cookie cutters for this. Bake the cinnamon cookies in the preheated oven for about 12 minutes or until golden brown. Every oven is different so it is good to check regularly to make sure that the cookies are not too brown too quickly. Remove the cookies from the oven gently and let them cool on a wire rack so that they can become crispy. Enjoy!