Mango crumble

Mango crumble

Mango crumble

Deze mango crumble is heerlijk als ontbijt of toetje! Het is heel eenvoudig om te maken, je kunt het naar eigen smaak samenstellen en het schijnt als een zonnetje in je huis. Ook leuk om bijvoorbeeld met Pasen te serveren!

 

Ingrediënten voor twee glazen mango crumble:

  • 25 g bakbananenmeel
  • 10 g kokosbloesem siroop of rijststroop
  • 1 el (soja/room) boter (koud en vloeibaar, ongeveer 8 g)
  • 160 g mango
  • 3 el (soja/kokos/Griekse) yoghurt (of meer naar smaak)
  • optioneel: 1 tl vanille extract / beetje kaneel

 

Overige benodigdheden:

Oven, mengkom, ovenschaal, houten spatel, 2 glazen.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 130 graden (heteluchtoven). Meng met behulp van een houten spatel het bakbananenmeel met de boter en kokosbloesemsiroop of rijststroop in een mengkom. Meng het net zo lang tot dat er goudbruin broodkruim ontstaat. Blijft het kruim te veel aan elkaar plakken? Dan is het iets te vochtig, voeg een klein beetje meel toe. Is juist het tegenovergestelde het geval (kruim blijft erg wit of het worden geen klontjes), voeg dan een heel klein beetje boter toe. Voeg naar smaak eventueel kaneel of vanille extract toe. Verspreid de crumble over een ovenschaal en bak dit in circa 30 minuten af in de oven zodat het licht knapperig wordt. Vul twee glaasjes met een laagje mango en een laagje (soja/kokos/Griekse) yoghurt. Verspreid de crumble eroverheen en smullen maar!

 

Tip:

  • Je kunt de temperatuur van de oven ook hoger zetten voor een minder lange baktijk. Let dan tussentijds wel goed op dat de crumble niet te donker wordt.

 

DSC_0914

 

Mango crumble

Heb je deze mango crumble gemaakt of een ander recept met bakbananenmeel? Ik vind het heel leuk om jouw creatie te zien dus laat het mij vooral weten met hashtag #femkesfoodies op InstagramFacebook of Twitter 🙂