Sweet carobe muffins

Sweet carobe muffins

Sweet carobe muffins zijn muffins onder andere gemaakt van carobe poeder. Carobe is een alternatief voor chocola. Het smaakt bijna hetzelfde, maar dan net iets caramel achtiger. Je koopt het in natuurvoedingswinkels zoals de Ekoplaza. Er staat al een ander recept voor carobe muffins op de website maar zoals er meerdere wegen naar Rome leiden, kun je ook via meerdere wegen op carobe muffins uitkomen ;-). In dit recept gebruik ik minder ei maar wel meer kokosolie en kokosroom. Het resultaat is – vind ik zelf – net iets luchtiger en zoeter en het heeft een inimini krokant laagje on top. Qua structuur wordt het ook net iets anders. Met behulp van foto’s kan ik je dat het beste laten zien!

 

carobe muffins

Links: ‘carobe muffins’ van het andere recept, rechts ‘sweet carobe muffins’ (dit recept).

 

Carobe muffins

Links: ‘carobe muffins’ van het andere recept, rechts ‘sweet carobe muffins’ (dit recept).

Waarom twee versies? Omdat iedereen een andere smaak heeft. Zo kun jij het recept kiezen dat het beste bij je past! :-). Het recept is glutenvrij, lactosevrij, vrij van geraffineerde suikers en past binnen paleo en een low FODMAP dieet.

 

Ingrediënten voor 3 grote sweet carobe muffins of 4 kleintjes:

  • 50 g bakbananenmeel
  • 20 g carobe poeder
  • 80 g vloeibare kokosolie
  • 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 35 g palmsuiker
  • 55 g kokosroom

 

Overige benodigdheden:

Oven, mixer, muffin vormpjes, pannetje.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven). Meng alle ingrediënten met een mixer in een mengkom tot een egaal en romig beslag. Vul de (ingevette) muffin vormpjes en plaats deze in de oven voor circa 20 minuten. Als je niet zo veel beslag in de muffin vormpjes hebt gedaan is de baktijd korter. Je kunt het beste controleren of de muffins gaar zijn door in het midden een houten prikker erin te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de muffin gaar!

 

Sweet carobe muffins

 

Heb je dit recept of een ander recept van bakbananenmeel gemaakt? Ik vind dat erg leuk om te zien en ik ben nieuwsgierig naar wat je ervan vond! Laat het mij weten via info@femkesfoodies.nl of via #femkesfoodies op Instagram en/of Facebook 🙂