Tropische pannenkoekentaart

Tropische pannenkoekentaart

Tropische pannenkoekentaart

Vandaag is het de 10e Nationale Pannenkoekendag. Op deze dag bakken basisschoolleerlingen pannenkoeken voor ouderen in de buurt. Echt een ontzettend leuk initiatief! Ben je geen basisschoolleerling (meer) maar vind je het wel heel erg leuk om pannenkoeken voor een oudere en jezelf te bakken? Dan heb ik hier een heerlijk recept voor je, waar je samen lekker en gezellig van kunt smullen!

 

Ingrediënten voor een tropische pannenkoekentaart:

  • 80 g bakbananenmeel
  • 200 ml kokosmelk (de dunne versie, niet uit blik)
  • 2 eieren (medium)
  • snufje zout
  • 2 el kokosbloesemsiroop (= 30 g, plus extra voor garnering)
  • 1 kleine ananas
  • geraspte kokos (hoeveelheid naar smaak)
  • (soja) boter of (kokos)olie om in te bakken

 

Overige benodigdheden:

Koekenpan, platte spatel, mixer, mengkom, snijplank, scherp pes en een bord, kommetje.

 

Bereidingswijze:

Voor het maken van de tropische pannenkoekentaart is het het handigst om eerst de ananas en geraspte kokos klaar te zetten. Snij met een scherp mes de schil van de ananas eraf. Snij vervolgens de ananas in dunne plakken en deze plakken daarna in partjes. Je kunt eventueel de kokosrasp nog in en kommetje doen zodat je deze makkelijk kan verstrooien.

Nu kunnen de pannenkoeken gemaakt worden. Meng met een mixer het bakbananenmeel, snufje zout, kokosmelk, eieren en kokosbloesemsiroop in een mengkom. Mix net zo lang tot dat het een mooi egaal beslag is zonder klontjes.  Vet een hete pan in en verspreid een deel van het beslag over de bodem van de pan. Bak op niet al te hoog vuur de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Leg de pannenkoek op een bord en verspreid daarover wat ananas en geraspte kokos. Bak de volgende pannenkoek op dezelfde wijze en leg deze op de vorige pannenkoek. Je kunt ook deze weer garneren met kokos en ananas. Herhaal deze stappen tot dat je pannenkoekenbeslag op is. Garneer de bovenkant van de tropische pannenkoekentaart met wat kokosbloesemsiroop, ananas en kokosrasp en… smullen maar!

 

Variatie tip:

  • De kokosbloesemsiroop kun je ook vervangen door ahorn siroop.

 

Tropische pannenkoekentaart

 

 

Tropische pannenkoekentaart

 

Heb je deze tropische pannenkoekentaart gemaakt of een ander gerecht met bakbananenmeel? Ik vind het onwijs leuk om te zien, dus tag mij vooral in je bericht of gebruik #femkesfoodies op Instagram, Facebook of Twitter! 🙂