Banaan-havermout brood

banaan-havermout brood

Banaan-havermout brood

Bananenbrood, kun jij daar ook geen genoeg van krijgen? Ik zou het op ieder moment van de dag wel kunnen eten. Er staan al verschillende varianten van bananenbrood op deze website. In deze versie heb ik naast bakbananenmeel ook havermout toegevoegd voor een lekkere twist. Het banaan-havermout brood recept is glutenvrij, lactosevrij en gezoet met dadels en banaan. Het recept past ook binnen een paleo voedingspatroon.

 

Ingrediënten banaan-havermout brood

 • 60 g bakbananenmeel
 • 60 g havermout (glutenvrij variant)
 • 3 rijpe bananen
 • 2 eieren
 • 1 tl kaneel (of iets meer naar smaak)
 • 2 tl bakpoeder
 • 2 medjoul dadels
 • handje gemengde noten (ongezouten)
 • handje gedroogde cranberries

 

Overige benodigdheden:

Oven, mengkom, mixer, mesje, bakpapier, cakeblik en lepel.

 

Bereidingswijze banaan-havermout brood:

Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven, onder en boven warmte). Meng met een mixer de eieren in een mengkom. Snij de banaan in stukjes en voeg deze toe aan het eimengsel. Door dit te mixen ontstaat een lekker romig beslag. Voeg de bakbananenmeel, havermout, kaneel en bakpoeder toe en mix dit enkele minuten goed door elkaar. Haal de pitten uit de dadels en snij de dadels in stukjes. Spatel deze vervolgens samen met de noten en cranberries door het beslag. Plaats het bakpapier in het cakeblik en giet het beslag op het bakpapier. Zet het banaan-havermout brood circa 40 minuten in de oven. Het brood is gaar als een houten prikker er schoon en droog uit komt. Even laten afkoelen en smullen maar!

 

Tips:

 • Wil je het brood bewaren? De eerste twee dagen blijft het lekker in vershoudfolie. Wil je het langer bewaren dan raad ik je aan om het brood in plakjes te snijden, deze plakjes in vershoudfolie te wikkelen en in een diepvrieszakje in de vriezer te doen.
 • Je kunt de gemengde noten en gedroogde cranberries natuurlijk naar eigen smaak vervangen door bijvoorbeeld pitten, zaden en/of rozijnen.

 

Heb je dit of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik heel leuk om te zien en te lezen! Laat het mij dan ook vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je een foto van je gerecht? Tag mij dan in het bericht met @femkesfoodies en/of gebruik #femkesfoodies.

 

Banaan-havermout brood