Glutenvrij hartjeswafel recept
Dit kidsproof glutenvrij hartjeswafel recept gemaakt van bakbananenmeel is echt heerlijk en easypeasy om te maken! Lekker als ontbijt of om mee te nemen in de lunchtrommel. Hope you like it!
Ingrediënten voor 2 hartjeswafels:
- 25 g bakbananenmeel
- 1 ei
- 1 tl notenpasta
- 1/4 tl bakpoeder
- 1 banaan (de mijne had slechts enkele bruine spikkels)
- kokosolie (om wafelijzer in te vetten)
- Vers fruit (ter garnering)
Overige benodigdheden:
Hartjes wafelijzer, blender.
Bereidingswijze:
Laat het wafelijzer alvast warm worden. Doe het bakbananenmeel, ei, bakpoeder, notenpasta en banaan in een blender en mix het geheel tot een egaal beslag. Vet het wafelijzer in met wat kokosolie en giet daar de helft van het beslag over. Laat de wafel in 2 a 3 minuten gaar worden (afhankelijk van je wafelijzer). Haal de wafel voorzichtig van het wafelijzer (i.v.m. het verbranden van je vingers) en schenk vervolgens de 2e helft van het beslag op het ijzer. Wacht weer 2 a 3 minuten en haal ook deze wafel voorzichtig van het ijzer. Garneer de hartjeswafel met vers fruit naar voorkeur en smullen maar!
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten op Facebook of Instagram via @femkesfoodies en #femkesfoodies 🙂