Glutenvrije cake van bakbananenmeel
For the English version of this ‘glutenvrije cake van bakbananenmeel’ recipe (i.e. gluten-free cake using plantain flour), please see below.
Dit recept is geïnspireerd op de ‘glutenvrije en suikervrije cake van oma’ gemaakt door Focus on Foodies. Ik heb de agave siroop vervangen door honing (omdat ik geen agave siroop in huis had) en de kokosolie door boter (want ook dit was helaas op). Waarschijnlijk kun je deze ingrediënten dus ook goed gebruiken ter vervanging!
Ingrediënten:
- 110 g bakbananenmeel
- 1 flinke tl (wijnsteen) bakpoeder
- snufje zout
- rasp van 1/2 citroen
- 2 tl gedroogde kokosrasp
- 100 g gesmolten (soja) boter
- 2 eieren
- 100 g honing
- 80 ml (soja) melk
- 1 el vanille extract
Overige benodigdheden:
Oven, mixer, cakevorm, bakpapier.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 160 graden (heteluchtoven). Meng alle natte ingrediënten (eieren, boter, honing, vanille extract, melk) met een mixer in een mengkom. Voeg daarna de droge ingrediënten toe en mix tot een egale massa. Laat het beslag 5 a 10 minuutjes staan. Vet het cakeblik in of bedek het blik met bakpapier. Plaats de cake voor circa 40 minuten in de oven. Even laten afkoelen en smullen maar.
Gluten-free cake using plantain flour
Ingredients:
- 110 g plantain flour
- 1 heaping tsp. baking powder
- pinch of salt (optional)
- zest of a 1/2 lemon
- 2 tsp. desiccated coconut (rasp)
- 100 g liquid (soy) butter
- 2 eggs
- 100 g honey
- 80 ml (soy) milk
- 1 tbsp. vanilla extract
Other baking supplies:
Oven, mixer, bowl, cake tin, baking parchment.
How to make the cake:
Preheat the oven to 160 degrees (convection oven). Mix all wet ingredients (eggs, butter, honey, vanilla extract and milk) in a bowl with a mixer. Add the dry ingredients and mix it into a smooth batter. Grease the cake tin or line it with a sheet of parchment paper. Place the cake for about 40 minutes in the oven. Let it cool off a bit and enjoy!
Geen Reacties