22841
post-template-default,single,single-post,postid-22841,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.0.5,collateral-product-columns-2,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Gezonde ontbijtkoek (glutenvrij en lactosevrij)

Gezonde ontbijtkoek (glutenvrij en lactosevrij)

Gezonde ontbijtkoek (glutenvrij en lactosevrij)

Kort geleden zag ik een overheerlijk ontbijtkoek recept van Oh My Pie voorbij komen. Ik dacht, deze gezonde ontbijtkoek (glutenvrij en lactosevrij) wil ik wel eens met bakbananenmeel uitproberen! Wat blijkt, hij is super lekker. Daarom hieronder het recept.

 

Ingrediënten:

  • 75 g bakbananenmeel
  • 100 g amandelmeel
  • snufje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el speculaaskruiden (of meer/minder naar smaak)
  • 1 el kaneelpoeder (of meer/minder naar smaak)
  • 1/2 tl anijszaadpoeder (of meer/minder naar smaak)
  • 3 bananen (met een paar bruine spikkeltjes)
  • 3 eieren (medium)
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 100 g dadels (zonder pit)

 

Overige benodigdheden:

Oven, mixer, mengkom, lepel/spatel, staafmixer of keukenmachine, bakpapier, cakeblik.

 

Bereidingswijze gezonde ontbijtkoek:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Pureer de bananen, dadels en (plantaardige) melk met de staafmixer of keukenmachine tot een moes.
  3. Mix in een mengkom de eieren goed luchtig voor ongeveer 5 minuten.
  4. Spatel de bananenmoes door het ei mengsel.
  5. Voeg de droge ingrediënten toe en spatel het geheel goed door, tot dat alle ingrediënten volledig zijn opgenomen.
  6. Vet een cakeblik in en bestuif het blik met een beetje bloem. Je kunt ook een velletje bakpapier gebruiken. Op deze manier komt de ontbijtkoek straks makkelijker uit het blik.
  7. Giet het beslag in het cakeblik en plaats de gezonde ontbijtkoek voor circa 40 minuten in de oven. De koek is door het amandelmeel lekker smeuïg, voor een wat minder smeuïge variant zou ik hem nog wat langer in de oven doen.
  8. De ontbijtkoek is klaar als een houten prikker in het midden van de koek er weer helemaal schoon uit komt.
  9. Even laten afkoelen en smullen maar!

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik erg leuk om te zien! Deel het via Facebook of Instagram en gebruik #femkesfoodies en/of @femkesfoodies. Dankjewel!

 

Gezonde ontbijtkoek glutenvrij en lactosevrij

BewarenBewaren

Geen Reacties

Plaats een reactie