Nicole’s AIP ontbijtpap
Pas geleden kwam ik in contact met Nicole vanwege haar zoektocht naar AIP recepten van bakbananenmeel. Zelf had ze inmiddels al een lekker receptje bedacht, dat ik van haar met jullie mag delen! Ik noem het dan ook Nicole’s AIP ontbijtpap. Ik heb het uiteraard even geproefd en het was niet alleen makkelijk om te maken maar ook nog erg lekker! AIP staat voor Auto Immuun Protocol en houdt een voedingspatroon in waarbij een aantal producten worden weggelaten, onder andere eieren. Dit recept is dan ook ei vrij. Bedankt Nicole dat ik dit recept op de website mag plaatsen!
Ingrediënten ontbijtpapje:
- 1 kleine banaan
- 1 scheut olijfolie
- 1 eetlepel kokosrasp
- Paar scheuten kokosmelk of naar wens
- 1 flinke eetlepel bakbananenmeel
- Kaneel naar smaak
Ingrediënten garnering:
- Stukjes fruit naar wens (perzik, pruim, blauwe bessen, frambozen, mandarijn etc.)
- Wat kokosrasp naar smaak
Overige benodigdheden:
Kommetje, vorkje en lepel.
Bereidingswijze:
Prak alle ingrediënten voor het papje met een vork fijn en roer het goed door elkaar. Voeg ter garnering fruit naar keuze toe en besprekel het met wat kokosrasp. Dit recept is verrassend lekker, volledig AIP en in minder dan 5 minuten gemaakt!
Heb jij ook suggesties voor AIP recepten met bakbananenmeel? Laat het mij vooral weten via info@femkesfoodies.nl.
Elizabeth Wentink
21 februari 2020 bij 18:45Hoeft het bakbanaanmeel niet gebakken?
Femke's Foodies
22 februari 2020 bij 12:13Hi Elizabeth, dat klopt! Als je liever van een warm papje houdt kun je het geheel wel even verwarmen in een steelpannetje. Liefs Femke