Glutenvrije bounty balletjes

Glutenvrije bounty balletjes

Glutenvrije bounty balletjes

Recept voor glutenvrije bounty balletjes: een energierijk en fris tussendoortje!

 

Ingrediënten:

  • 40 g bakbananenmeel
  • 30 g kokosrasp (plus extra voor de buitenkant van de balletjes, ook ongeveer 30 gram)
  • 100 g dadels (90 gram zonder pit)
  • 35 g ahorn siroop
  • 35 g water
  • 1 citroen
  • 75 g kikkererwten
  • snufje zout

 

Overige benodigdheden:

Blender, vork, vriezer, vries bestendig bakje.

 

Hoe maak je de glutenvrije bounty balletjes?

Ontpit de dadels en snij deze in kleine stukjes. Voeg de dadelstukjes samen met het sap van een halve citroen, het bakbananenmeel, kokosrasp, ahorn siroop, water en snufje zout in een blender en meng het geheel tot een romige massa. Prak vervolgens met een vork de kikkererwten er grof door heen. De grove stukjes kikkererwten zorgen straks voor een crunchy bite. Proef nu het mengsel. Ik hou zelf van lekkere frisse bounty balletjes en voeg daarom op dit punt ook altijd het sap van de andere helft van de citroen toe. Wil je het liever iets zoeter, voeg dan nog een beetje ahorn siroop toe. Dit is echt smaak afhankelijk dus test goed je eigen smaakpupillen ;-). Heb je de juiste smaak bereikt? Maak dan met je handen balletjes van het beslag en rol deze door de kokosrasp. Leg de balletjes in een vries bestendig bakje. Sluit het bakje af en plaats het voor enkele uren in de vriezer. Daarna kun je genieten van dit heerlijk frisse en energierijk tussendoortje. Ideaal voor de warme zomerdagen!

 

Bekijk hier een kort instructiefilmpje van de Glutenvrije bounty balletjes.

 

Geen Reacties

Plaats een reactie