Vegan pannenkoekjes met lijnzaad
Op veler verzoek nu ook een recept voor vegan pannenkoekjes! Deze vegan pannenkoekjes met lijnzaad zijn heerlijk als ontbijt of lunch. Het recept is naast vegan ook glutenvrij. Door het lijnzaad zijn de pannenkoekjes wat anders qua structuur ten opzichte van de pannenkoeken gemaakt op ei basis.
Ingrediënten voor 3 vegan pannenkoekjes met lijnzaad (diameter 12 cm):
- 45 g bakbananenmeel
- 105 g kokosmelk
- 1 el gebroken lijnzaad (= 7 g)
- 3 el water (= 35 g)
- plantaardige boter om de pan in te vetten (bij kokosolie blijven ze plakken)
- beleg naar smaak
Overige benodigdheden:
Koekenpan, platte spatel, mixer, mengkom, kleine soeplepel, kookplaat.
Bereidingswijze:
Meng 1 el gemalen lijnzaad met 3 el water en laat dit even weken zodat het een papje wordt. Zodra het lijnzaad-water mengsel een papje is, kun je alle ingrediënten in een mengkom doen en deze mixen tot een glad beslag. Zet een pan op middelhoog vuur en laat de plantaardige boter zacht worden in de pan. Vul de soeplepel met het beslag en schenk dit in de pan. Gebruik de onderkant van de soeplepel om van het beslag een dun rondje te maken met een diameter van ongeveer 12 cm. Zodra je de onderkant van de pannenkoek makkelijk met een platte spatel los kunt maken (zonder dat de pannenkoek scheurt), kun je de pannenkoek omdraaien zodat ook deze kant gaar kan worden. Herhaal het proces (vanaf plantaardige boter in de pan doen) tot al het beslag op is. Besmeer daarna de pannenkoekjes met beleg naar smaak, bijvoorbeeld met aardbeien of met mango en kokosroom. Eet smakelijk!
Heb je deze vegan pannenkoekjes met lijnzaad gemaakt of een ander recept met bakbananenmeel? Dat vind ik super leuk om te zien! Deel het via Instagram of Facebook met behulp van @femkesfoodies, dan kom ik je creatie bewonderen!
Geen Reacties