Glutenvrije mug cake met wortel

Glutenvrije mug cake met wortel

Glutenvrije mug cake met wortel

Met het herfstachtige weer krijg ik trek in warme ontbijtjes en lunches. Deze glutenvrije mug cake met wortel en speculaaskruiden is bij mij favoriet want het is zo klaar en o zo heerlijk om warm op te eten. Qua structuur lijkt deze mug cake een beetje op stoomcake/roti kukus.

 

Ingrediënten voor 1 glutenvrije mug cake met wortel:

  • 3 el bakbananenmeel (+/- 25 gram)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 2 el geraspte wortel (+/- 12 gram)

 

Overige benodigdheden:

Magnetron, blender, hitte bestendig kopje en een eetlepel, bordje.

 

Bereidingswijze:

Stop het bakbananenmeel, bakpoeder, speculaaskruiden, banaan, ei en 1 el geraspte wortel in een blender en mix het tot een glad beslag (zonder stukjes). Doe het beslag in een hitte bestendig kopje (eventueel ingevet met een beetje kokosolie of (soja) boter) en roer nu de andere el geraspte wortel er door heen (zodat deze niet fijn gemalen is). Plaats het kopje onder aan in de magnetron op 900 W voor 2 minuten. Je zult zien dat het flink gaat rijzen. Als je de magnetron weer open doet, zakt de mug cake wel weer een stukje in elkaar. Pak het kopje uit de magnetron (pas op, kan heet zijn!) en plaats het onderste boven op een bordje. Haal het kopje weg en… smullen maar!

 

 

Glutenvrije mug cake met wortel

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Ik vind dat erg leuk om te zien dus laat het mij vooral weten via Facebook of Instagram door @femkesfoodies of #femkesfoodies te gebruiken.

Geen Reacties

Plaats een reactie