Glutenvrije speculaas muffins

glutenvrije speculaas muffins

Glutenvrije speculaas muffins

Ingrediënten voor 5 glutenvrije speculaas muffins:

  • 70 g bakbananenmeel
  • 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 70 g kokosolie
  • 1 ei (medium)
  • 60 g palmsuiker (of iets meer voor de zoetekauw, bruine basterdsuiker kan ook)
  • 60 g kokosroom (bijv. uit een blik dat een nacht in de koelkast heeft gestaan)
  • snufje zout
  • 1,5 tl speculaaspoeder (of meer naar smaak)

 

Overige benodigdheden:

Oven, mixer, muffin vormpjes, lepel, pannetje.

 

Bereidingswijze glutenvrije speculaas muffins:

Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven). Breek het ei in een mengkom en mix het met een mixer luchtig (ongeveer 3 minuten). Voeg de palmsuiker toe en mix het geheel goed door elkaar. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg het daarna samen met de kokosroom bij het ei-suiker mengsel. Mix het op hoge snelheid goed door elkaar. Voeg tot slot de overige ingrediënten toe en mix ook dit goed door elkaar. Vul de (ingevette) muffin vormpjes met het beslag en plaats de muffins in de oven voor circa 15 a 20 minuten. De glutenvrije speculaas muffins zijn gaar als je een houten prikker in het midden van de muffin prikt en deze schoon uit komt. Door de palmsuiker krijgen de muffins een lekker subtiel krokant laagje!

 

Wil je meer muffin recepten met bakbananenmeel bekijken? Check dan eens de carobe muffinsvanille muffins of moerbei muffins!

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik erg leuk om te zien! Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook door #femkesfoodies en/of @femkesfoodies te gebruiken.