Glutenvrije taaitaai van bakbananenmeel
Geïnspireerd op een recept van Focus on Foodies maakte ik deze glutenvrije taaitaai van bakbananenmeel. Een heerlijk koekje voor tijdens de feestdagen!
Ingrediënten voor 10 taaitaai koekjes:
- 60 g bakbananenmeel
- 50 g amandelmeel
- 1 el speculaaskruiden
- 1 tl gemalen anijszaad
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
- snufje gemalen peper
- 100 g honing
- 1 eigeel (om te bestrijken)
Overige benodigdheden:
Oven, mengkom, vershoudfolie, koelkast, spatel, bakplaat en bakpapier.
Hoe maak je de glutenvrije taaitaai van bakbananenmeel?
Meng alle droge ingrediënten in een kom.
Voeg vervolgens de honing toe en spatel het geheel goed door elkaar.
Leg een strookje vershoudfolie klaar, waar je straks het deeg in kunt wikkelen.
Probeer met je handen van het deeg een bal te maken (maar let op, het blijft aan je handen plakken!), wikkel het in vershoudfolie en plaats dit voor een uur in de koelkast.
Is het uur voorbij? Verwarm de oven voor op 200 C (heteluchtoven) en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Haal de deegbal uit de koelkast en verdeel deze in circa 10 blokjes. Maak van ieder blokje een plat koekje (zie de foto). Je kunt ook leuke figuurtjes gebruiken voor een echte taaitaai look.
Verspreid de taaitaai koekjes over het bakpapier en bestrijk deze met het eigeel.
Plaats de bakplaat in de oven voor circa 10 minuten. Controleer vanaf 6 minuten goed of de bovenkant niet te bruin wordt. Haal de taaitaai voorzichtig uit de oven, ze zijn nog wat slap maar bij het afkoelen worden ze vanzelf stevig.
Eet smakelijk!
- Heb je deze glutenvrije taaitaai van bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik super leuk om te zien! Deel je foto op Facebook of Instagram en tag @femkesfoodies, dan kom ik je creatie graag bewonderen!
- Wil je bakbananenmeel bestellen? Dat kan bij Puur Mieke. Klik op bakbananenmeel bestellen en je wordt doorgestuurd naar de Puur Mieke website.
Deze blog bevat affiliate links.
Geen Reacties