23048
post-template-default,single,single-post,postid-23048,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.0.5,collateral-product-columns-2,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Glutenvrije kaneel donuts van bakbananenmeel

Glutenvrije kaneel muffins van bakbananenmeel

Glutenvrije kaneel donuts van bakbananenmeel

Donuts, altijd als ik ze in de winkel zie liggen loopt het water mij al in de mond. Ik wilde daarom graag kijken of ik een bakbananenmeel-versie zou kunnen maken. En… het is gelukt! Hieronder het recept voor glutenvrije kaneel donuts van bakbananenmeel. Veel bakplezier!

 

Ingrediënten voor circa 15 mini donuts:

  • 70 g bakbananenmeel
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 60 g (palm/kokosbloesem/kristal) suiker + extra voor garnering
  • 1/2 tl kaneel (of meer naar smaak) + extra voor garnering
  • 1 ei
  • 125 g (kokos)melk
  • 1/2 tl vanille extract
  • snufje zout

 

Benodigdheden:

Donutapparaat, mengkom, lepel, garde of mixer, diep lepeltje, rooster.

 

Bereidingswijze:

Meng het bakbananenmeel, wijnsteenbakpoeder, zout, suiker en kaneel door elkaar met een lepel of garde. Voeg het ei, de melk en vanille extract toe. Mix het geheel tot een glad beslag met behulp van een garde of mixer. Verwarm het donut apparaat. Giet het beslag met behulp van een diepe lepel in de donut vormpjes. Mijn mini donuts waren binnen circa 5 minuten klaar, maar dit is afhankelijk van welk apparaat je gebruikt en hoe groot de vormpjes zijn. Als je de donuts makkelijk kunt omdraaien zijn ze goed. Laat de donuts afkoelen op een rooster en bestrooi met kaneel en suiker naar smaak. Eet smakelijk!

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik erg leuk om te zien! Laat het mij vooral weten via Facebook of Instagram via #femkesfoodies en/of @femkesfoodies.

 

Glutenvrije kaneel muffins van bakbananenmeel

Geen Reacties

Plaats een reactie