Glutenvrije kaneel donuts van bakbananenmeel
Donuts, altijd als ik ze in de winkel zie liggen loopt het water mij al in de mond. Ik wilde daarom graag kijken of ik een bakbananenmeel-versie zou kunnen maken. En… het is gelukt! Hieronder het recept voor glutenvrije kaneel donuts van bakbananenmeel. Veel bakplezier!
Ingrediënten voor circa 15 mini donuts:
- 70 g bakbananenmeel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 60 g (palm/kokosbloesem/kristal) suiker + extra voor garnering
- 1/2 tl kaneel (of meer naar smaak) + extra voor garnering
- 1 ei
- 125 g (kokos)melk
- 1/2 tl vanille extract
- snufje zout
Benodigdheden:
Donutapparaat, mengkom, lepel, garde of mixer, diep lepeltje, rooster.
Bereidingswijze:
Meng het bakbananenmeel, wijnsteenbakpoeder, zout, suiker en kaneel door elkaar met een lepel of garde. Voeg het ei, de melk en vanille extract toe. Mix het geheel tot een glad beslag met behulp van een garde of mixer. Verwarm het donut apparaat. Giet het beslag met behulp van een diepe lepel in de donut vormpjes. Mijn mini donuts waren binnen circa 5 minuten klaar, maar dit is afhankelijk van welk apparaat je gebruikt en hoe groot de vormpjes zijn. Als je de donuts makkelijk kunt omdraaien zijn ze goed. Laat de donuts afkoelen op een rooster en bestrooi met kaneel en suiker naar smaak. Eet smakelijk!
Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik erg leuk om te zien! Laat het mij vooral weten via Facebook of Instagram via #femkesfoodies en/of @femkesfoodies.
Natacha
9 februari 2022 bij 13:18Lekker! Ze rezen niet zo heel hard op waardoor ze meer op poffertjes leken maar dat deed niks af van de smaak
Femke's Foodies
31 juli 2022 bij 12:18Oeps! Dat is wel heel plat ;-). Je zou evt. ook 1 tl baking soda met een scheutje citroensap kunnen mengen en dit op het laatst er doorheen doen voor een hoger effect!