Eva’s boerencake van bakbananenmeel

Eva's boerencake van bakbananenmeel

Eva’s boerencake van bakbananenmeel

Ik vind het altijd heel erg leuk om recepten van anderen te ontvangen waarin bakbananenmeel is gebruikt. Onderstaand recept voor een boerencake ontving ik van vriendin Eva. Het is zo ontzettend lekker, binnen no time had ik de helft van de cake op. Ik verspreid het recept dan ook graag verder! Dankjewel voor het delen Eva! Het recept voor deze boerencake is gluten- en lactosevrij.

 

Ingrediënten voor Eva’s boerencake van bakbananenmeel:

  • 150 g bakbananenmeel
  • 2 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 250 g suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 250 g (soja)boter (op kamertemperatuur of vloeibaar)
  • 5 eieren

 

Overige benodigdheden:

Mengkom, mixer, spatel, cakeblik, bakpapier, oven, rooster.

 

Hoe maak je Eva’s boerencake van bakbananenmeel:

Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven) en bekleed het cakeblik met bakpapier. Mix vervolgens in 1 minuut de boter met suiker tot een luchtig geheel in de mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe en mix het beslag in de laagste stand van de mixer 1 minuut door elkaar. Mix het beslag daarna 3 minuten op de hoogste stand voor een luchtig resultaat. Gebruik een spatel om het beslag in het cakeblik te scheppen. Plaats het cakeblik iets onder het midden van de oven en bak de boerencake in circa 60 minuten gaar. De cake is goed als je met een houten prikker in de cake prikt en deze er schoon uit komt. De cake even laten afkoelen op een rooster en smullen maar!

 

Wil je de cake graag van te voren bereiden? Dat kan! Mits goed verpakt blijft de cake 2 dagen lekker. Daarna was hij bij mij op ;-).

 

Heb jij dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik erg leuk om te zien! Deel het via Facebook of Instagram met #femkesfoodies en/of @femkesfoodies.

 

Eva's boerencake van bakbananenmeel

 

Eva's boerencake van bakbananenmeel

 

BewarenBewaren

Geen Reacties

Plaats een reactie