Vegan en glutenvrij bananenbrood van bakbananenmeel

Vegan en glutenvrij bananenbrood van bakbananenmeel

Vegan en glutenvrij bananenbrood van bakbananenmeel

Een vegan en glutenvrij bananenbrood van bakbananenmeel, je denkt misschien too good to be true? Nee dit bananenbrood is echt lekker! Inspiratie voor dit recept kreeg ik via een recept van blijzondersuiker.nl. De chiazaadjes in het bananenbrood zorgen voor een lekkere subtiele crisp tijdens het eten.

 

Ingrediënten:

 • 100 g bakbananenmeel
 • 2 tl wijnsteenbakpoeder
 • 425 g rijpe bananen (= 4 stuks)
 • 30 g chiazaad (= 4 el)
 • 90 g water (= 12 el)
 • handje gewelde rozijnen en evt. dadels

 

Benodigdheden:

1 mengkom, 2 kommetjes, een vork, een lepel/spatel, cakeblik, bakpapier, oven.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven) en plaats het bakpapier in het cakeblik. Meng in een kommetje de chiazaadjes met het water en zet dit even opzij.  Meng in een ander kommetje het bakbananenmeel met de wijnsteenbakpoeder. Prak in de mengkom de bananen goed fijn met een vork en schep het mengsel van chiazaadjes er doorheen. Voeg de droge ingrediënten vervolgens ook toe met een lepel of spatel en roer het geheel tot een goed gemengd beslag. Er kunnen nog wat grotere klontjes banaan in zitten, dat is alleen maar lekker. Voeg naar smaak nog wat gewelde rozijnen en eventueel dadels toe. Schep het beslag in het cakeblik en plaats het bananenbrood voor circa 45 minuten in de oven. Even laten afkoelen en smullen maar!

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik erg leuk om te zien! Laat het mij vooral weten via Facebook of Instagram met #femkesfoodies en/of @femkesfoodies.

 

Vegan en glutenvrij bananenbrood van bakbananenmeel

 

2 Reacties
 • Marian van Strien

  17 oktober 2022 bij 11:29 Beantwoorden

  Hallo Femke,

  Ik heb het recept net gemaakt en vind het erg lekker!
  Ga ik zeker vaker maken,
  dank je wel voor het delen.

  Met vriendelijke groet,
  Marian

Plaats een reactie