Chocolade Paas cakejes van bakbananenmeel

Chocolade Paas cakejes van bakbananenmeel

Chocolade Paas cakejes van bakbananenmeel

Zoek je iets lekkers voor bij de koffie of thee met Pasen? Dan kun je deze chocolade Paas cakejes van bakbananenmeel eens proberen! De muffin vormpjes haalde ik bij de Xenos, maar je kunt natuurlijk ook andere vormpjes gebruiken :-). Het recept is gluten- en lactosevrij.

 

Ingrediënten:

  • 90 g bakbananenmeel
  • 30 g cacao
  • 1,5 tl wijnsteenbakpoeder
  • 3 eieren
  • 70 ml (plantaardige) melk
  • 150 g palmsuiker
  • 150 g (room/soja)boter

 

Overige benodigdheden:

Paas muffin vormpjes, mixer, mengkom, oven, spatel.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden (onder en bovenwarmte) en bestrijk de Paas muffin vormpjes met een beetje boter of olie. Mix vervolgens in 1 minuut de boter met palmsuiker tot een luchtig geheel in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe en mix het beslag in de laagste stand van de mixer 1 minuut door elkaar (ter voorkoming dat je hele keuken onder het meel ligt ;-)). Mix het beslag daarna circa 3 minuten op de hoogste stand voor een luchtig resultaat. Gebruik een spatel om het beslag in de Paas vormpjes te scheppen. Plaats de vormpjes iets onder het midden van de oven en bak de chocolade Paas cakejes in circa 25 minuten gaar (let op: afhankelijk van het vormpje dat je gebruikt varieert de tijd!). De cakejes zijn goed als je met een houten prikker erin prikt en deze er schoon uit komt. De chocolade Paas cakejes even laten afkoelen op een rooster en smullen maar!  Ik vond ze de 2e dag nog lekkerder :-). Vrolijk Pasen!

 

Heb je dit recept of een ander gerecht met bakbananenmeel gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook  met behulp van hashtag #FEMKESFOODIES en/of @femkesfoodies. Vind ik super leuk! 

 

>> Delen is lief! <<

Geen Reacties

Plaats een reactie