Perzik kwarktaart (lactosevrij en glutenvrij)

Perzik kwarktaart (lactosevrij en glutenvrij)

Perzik kwarktaart (lactosevrij en glutenvrij)

Koning Willem Alexander, van harte gefeliciteerd met uw 50e verjaardag! Koningsdag, daar hoort natuurlijk oranjegebak bij. Ik maakte daarom deze heerlijke perzik kwarktaart (lactosevrij en glutenvrij).

 

Ingrediënten bodem (naar het recept van Fit en Puur):

  • 80 g bakbananenmeel
  • 1,5 tl kaneel
  • 50 g vloeibare kokosolie
  • 40 g palmsuiker

 

Ingrediënten vulling:

  • 5 gelatine blaadjes
  • 500 g (soja) yoghurt naar keuze (ik gebruike Alpro yoghurt vanille)

 

Ingrediënten topping:

  • 2 perziken

 

Overige benodigdheden:

Kom met water, mengkom, rooster, steelpan, lepel, oven, koelkast taartvorm, bakpapier.

 

Bereidingswijze van de perzik kwarktaart:

Bodem // Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven, boven en onder warmte) en bekleed de taartvorm met bakpapier. Meng in een mengkom het bakbananenmeel met de palmsuiker, kaneel en vloeibare kokosolie. Verdeel het deeg over de bodem van de taartvorm en strijk glad met de achterkant van een lepel. Plaats de taartbodem in de voorverwarmde oven en bak in circa 10 minuten gaar. Haal te taartbodem uit de oven en laat afkoelen op een rooster (bij weinig geduld kun je als de ergste warmte eraf is het bakblik ook in de koelkast zetten).

 

Vulling // Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water. Verwarm een klein beetje van de (soja) yoghurt in een steelpannetje en los daarin de gelatine blaadjes één voor één op. Roer goed door en blijf zo nu en dan roeren tot dat het mengsel is afgekoeld. Voeg de overige yoghurt aan het gelatine mengsel toe en roer nogmaals goed door elkaar. Giet nu het mengsel over de taartbodem en laat de inhoud van de springvorm enkele uren opstijven in de koelkast.

 

Topping // Ontvel de perziken en snij deze in kleine stukjes. Strooi de perzik stukjes vervolgens over de kwarklaag. Nu is de taart klaar! Rest mij nog een kleine tip voor als je de taart gaat serveren: snij met een mesje voorzichtig langs de rand van de springvorm om te voorkomen dat de taart scheurt. Geniet ze en een hele gezellige Koningsdag toegewenst!

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Leuk! Laat het mij vooral zien via Facebook of Instagram met #femkesfoodies en/of @femkesfoodies. 

Geen Reacties

Plaats een reactie