Vegan pannenkoekjes met banaan

Vegan pannenkoekjes met banaan

Vegan pannenkoekjes met banaan

Creëer binnen een mum van tijd een feestelijk ontbijt of lunch met deze vegan pannenkoekjes!

 

Ingrediënten voor 4 vegan pannenkoekjes met banaan:

  • 40 g bakbananenmeel
  • 1 banaan
  • 100 g kokosmelk
  • plantaardige boter om de pan in te vetten
  • beleg naar smaak

 

Overige benodigdheden:

Koekenpan, platte spatel, mengkom, mixer, kookplaat, kleine soeplepel.

 

Bereidingswijze:

Meng met een mixer het bakbananenmeel, de banaan en kokosmelk tot een romig beslag in de mengkom. Zorg ervoor dat de banaan stukjes zoveel mogelijk zijn ‘opgelost’ tijdens het mixen. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en verspreid wat plantaardige boter over de pan. Vul de soeplepel met beslag en giet dit in de pan. Gebruik de onderkant van de soeplepel om van het beslag een ronde pannenkoek te maken met een diameter van ongeveer 14 cm. Laat de onderkant van de pannenkoek goed gaar worden en gebruik dan de platte spatel om de pannenkoek om te draaien. Is deze kant ook gaar? Besmeer dan de pannenkoek met beleg naar smaak. Op de foto heb ik kokosroom met aardbeien gemengd en verse aardbeien gebruikt, maar er zijn nog veel meer variaties mogelijk!

 

Heb je ook dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik erg leuk om te zien! Deel het vooral via Facebook of Instagram via #femkesfoodies of @femkesfoodies.

 

Vegan pannenkoekjes met banaan

 

Geen Reacties

Plaats een reactie