Glutenvrije en lactosevrije poffertjes van bakbananenmeel

glutenvrije en lactosevrije poffertjes van bakbananenmeel

Glutenvrije en lactosevrije poffertjes van bakbananenmeel

Het maken van poffertjes stond al lang op mijn ‘wil-ik-graag-doen lijst’. Ik had alleen nog geen poffertjes pan. Daar kwam deze week verandering in en als een kind zo blij ben ik direct aan de slag gegaan met het uitproberen van verschillende recepten. Onderstaand recept voor glutenvrije en lactosevrije poffertjes van bakbananenmeel is de grote winnaar!

 

Ingrediënten (2 porties):

  • 60 g bakbananenmeel
  • 10 g palmsuiker
  • 1/2 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 45 g gesmolten kokosolie (+ extra voor invetten van de pan)
  • 1 tl vanille extract
  • 90 g plantaardige melk (ik gebruikte Alpro kokosmelk)
  • Optioneel: (plantaardige/room) boter en poedersuiker

 

Overige benodigdheden:

Poffertjespan, mengkom, garde, kwastje, vork, diepe lepel.

 

Bereidingswijze:

Meng in een mengkom alle ingrediënten (behalve de (plantaardige/room) boter en poedersuiker) met behulp van een garde. Zorg ervoor dat het een glad beslag wordt. Zet de poffertjespan op middelhoog vuur en laat goed warm worden. Bestrijk met een kwastje wat kokosolie over de pan om deze in te vetten. Gebruik een diepe lepel om het beslag in ieder poffertjes ‘vakje’ te schenken. Tijdens het bakken zul je zien dat ook aan de bovenkant een half rondje ontstaat zodat je een mooi poffertjes vormpje krijgt. Je kunt de poffertjes het beste omdraaien in de pan zodra je met een vork het poffertje eenvoudig omhoog kunt wippen. Je kunt een vork of lepel gebruiken om het poffertje weer netjes omgekeerd in het kuiltje te krijgen. Laat nog even nagaren en leg de poffertjes vervolgens op een bordje.  Naar wens kun je de glutenvrije en lactosevrije poffertjes van bakbananenmeel garneren met poedersuiker en (plantaardige/room) boter. Een feestelijke maaltijd, eet smakelijk!

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik heel leuk om te zien! Wil je het met mij delen via Facebook en/of Instagram? Je kunt Femke’s Foodies vinden via @femkesfoodies en/of #femkesfoodies. Ik kijk er naar uit!

 

glutenvrije en lactosevrije poffertjes van bakbananenmeel

Geen Reacties

Plaats een reactie