Bosvruchten yoghurt crumble

Bosvruchten yoghurt crumble

Bosvruchten yoghurt crumble

Ben je op zoek naar een lekker ontbijt of dessert? Dan kan ik je deze bosvruchten yoghurt crumble aanraden! Het recept is glutenvrij en lactosevrij.

 

Ingrediënten (1 portie):

  • 40 g fruit (aardbei, blauwe bessen, bramen, frambozen)
  • 3 el (soja/kokos) yoghurt (of meer naar smaak)
  • 20 g bakbananenmeel
  • 1 el koude (soja/room) boter (vloeibaar, is ongeveer 5 g)
  • 10 g rijststroop
  • optioneel: 1 tl vanille extract / beetje kaneel

 

Overige benodigdheden:

Oven, mengkom, ovenschaal, houten spatel, kommetje/glas.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven). Meng in een mengkom het bakbananenmeel met de boter en rijststroop met een houten spatel. Meng het net zo lang tot dat er broodkruim ontstaat. Blijft het kruim te veel aan elkaar plakken? Dan is het iets te vochtig, voeg een klein beetje meel toe. Is juist het tegenovergestelde het geval (te wit kruim), voeg dan een klein beetje boter toe. Voeg naar smaak eventueel kaneel of vanille extract toe. Verspreid het kruim over de ovenschaal en bak dit circa 10 minuten af zodat het een goudbruine kleur krijgt. Controleer de kleur tussentijds goed, het kan te hard gaan en dan wordt de crumble te donker. Laat de crumble afkoelen. Doe het fruit in een kommetje of glas en schenk de yoghurt eroverheen. Maak het af door de crumble eroverheen te verspreiden. Je kunt het direct opeten maar eventueel ook even in de koelkast bewaren. Het is een verwennerij voor zowel ontbijt als dessert!

 

Bosvruchten yoghurt crumble

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik erg leuk om te zien dus laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook door #femkesfoodies en/of @femkesfoodies te gebruiken.

 

Bekijk voor meer variaties ook de mango crumble en bosvruchten crumble!

 

Geen Reacties

Plaats een reactie