Glutenvrije wafels van bakbananenmeel
Yes het is gelukt, een recept voor lekkere glutenvrije wafels van bakbananenmeel! Vroeger at ik regelmatig van die heerlijke suikerwafels, een echte verwennerij. Omdat ik daar nu een opgeblazen buik van heb ik jou daar krijg, ging ik op zoek naar een lekker alternatief en die heb ik gevonden! Voor dit recept heb je een wafel ijzer nodig. Verder is het geschikt voor een glutenvrij, lactosevrij en paleo voedingspatroon.
Ingrediënten voor 4 kleine wafels:
- 75 g bakbananenmeel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 70 g (soja/room) vloeibare boter of vloeibare kokosolie
- 50 g palmsuiker
- 1/2 tl vanille extract (zelf maken? Zie hier het recept)
- 1/2 ei (large)
- 20 g plantaardige melk
- snufje zout
*Eet je Paleo? Dan kun je het beste kokosolie gebruiken.
*Eet je lactosevrij? Dan kan ik je de vloeibare boter van Alpro aanraden of kokosolie.
Overige benodigdheden:
Wafelijzer, rooster, kwastje (om het ijzer in te vetten), mengkom, mixer, eetlepel, kleine vork en lepel.
Bereidingswijze voor glutenvrije wafels van bakbananenmeel:
* Verwarm het wafelijzer.
* Meng de vloeibare (soja/room) boter of kokosolie met de palmsuiker in een kom en mix het geheel tot dat de harde suiker knisp eruit is.
* Voeg de overige ingrediënten toe en mix het beslag tot een romig geheel.
* Vet met een kwastje het wafelijzer in, bijvoorbeeld met een beetje (soja/room) boter of kokosolie.
* Schep een eetlepel beslag op het onderste ijzer en sluit de bovenkant van het wafelijzer.
* Laat de wafel gaar worden in circa 7 minuten. Let op: iedere wafelijzer is anders dus het kan iets korter of langer duren.
Hoe weet je of je wafel gaar is? Als hij goudbruin eruit ziet en hij niet uit elkaar valt als je hem voorzichtig uit het wafelijzer haalt. Hoe langer je de wafel in het ijzer laat liggen, hoe knapperiger en bruiner hij wordt.
* Gebruik een kleine vork en lepel om je wafel voorzichtig omhoog te wippen en laat de wafel afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!
Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Leuk! Ik ben heel benieuwd naar je creatie, wil je het met mij delen? Dat kan via #femkesfoodies en @femkesfoodies op Instagram en/of Facebook.
Geen Reacties