Glutenvrije kaneel poffertjes van bakbananenmeel

Glutenvrije kaneel poffertjes van bakbananenmeel

Glutenvrije kaneel poffertjes van bakbananenmeel

Per toeval ontdekte ik dat het recept voor kaneel donuts zich ook perfect leent voor poffertjes! Ik heb er heerlijk van gesmuld, hopelijk jij ook :-). Laat je het mij weten via Facebook of Instagram met behulp van #femkesfoodies en/of @femkesfoodies?

 

Ingrediënten voor glutenvrije kaneel poffertjes van bakbananenmeel:

  • 70 g bakbananenmeel
  • 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 60 g palmsuiker
  • 1/2 tl kaneel of speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 125 g plantaardige melk
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout

 

Overige benodigdheden:

Poffertjespan, mengkom, garde of mixer, kwastje, vorkje, diepe lepel.

 

Bereidingswijze:

Meng het bakbananenmeel, wijnsteenbakpoeder, zout, suiker en kaneel door elkaar met een lepel of garde. Voeg het ei, de melk en vanille extract toe. Mix het geheel tot een glad beslag met behulp van een garde of mixer. Zet de poffertjespan op middelhoog vuur en laat goed warm worden. Bestrijk met een kwastje wat kokosolie over de pan om deze in te vetten. Gebruik een diepe lepel om het beslag in ieder poffertjes ‘vakje’ te schenken. Tijdens het bakken zul je zien dat ook aan de bovenkant een half rondje ontstaat zodat je een mooie poffertjes vorm krijgt. Je kunt de poffertjes omdraaien in de pan zodra je met een vorkje het poffertje eenvoudig omhoog kunt wippen. Gebruik het vorkje om het poffertje weer netjes omgekeerd in het kuiltje te krijgen. Laat nog even nagaren en leg de poffertjes vervolgens op een bordje. Naar wens kun je de lactosevrije en glutenvrije poffertjes van bakbananenmeel garneren met poedersuiker en plantaardige/room boter. Eet smakelijk!

 

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik erg leuk om te zien! Deel het via Facebook of Instagram met behulp van #femkesfoodies en/of @femkesfoodies.

Geen Reacties

Plaats een reactie