23274
post-template-default,single,single-post,postid-23274,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.0.5,collateral-product-columns-2,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Glutenvrije perzikcake van bakbananenmeel

Glutenvrije perzikcake van bakbananenmeel

Glutenvrije perzikcake van bakbananenmeel

Het recept voor deze glutenvrije perzikcake van bakbananenmeel is geïnspireerd op een recept van Amber Albarda. Ik heb er een glutenvrije variant van gemaakt door het speltmeel (150 g) te vervangen door bakbananenmeel (90 g). Je hebt met bakbananenmeel dus 60 g minder meel nodig in dit recept! Oftewel less = more. Ben je benieuwd naar hoe dit komt? Lees dan hier meer over de eigenschappen van bakbananenmeel. Verder heb ik de nectarines vervangen door wilde perziken (deze had ik in huis ;-)) en heb ik sinaasappelrasp en kruidnagel toegevoegd voor een extra smaak sensatie. Deze perzikcake is vooral geschikt voor mensen die de smaak van sinaasappel erg lekker vinden. Ben je daar minder fan van, voeg dan alleen kruidnagel toe.

 

Ingrediënten:

  • 90 g bakbananenmeel
  • 65 g amandelmeel
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 2 eieren
  • 100 ml ahornsiroop (=135 g)
  • 150 g vloeibare kokosolie
  • 1 tl vanille extract (zelf maken? Zie hier het recept)
  • 2 rijpe wilde perziken (=circa 140 g) (+ evt. 1 extra als garnering)
  • rasp van 1 sinaasappel*
  • snufjes kruidnagelpoeder naar smaak
  • Optioneel: poedersuiker ter garnering (dit is niet paleo)

 

*De smaak van sinaasappel is overheersend in deze cake. Ben je daar geen fan van, voeg dan alleen de kruidnagel toe.

 

Overige benodigdheden:

Mengkom, spatel, mixer, cakevorm (17×17 cm), oven, snijplank, mesje en een kwastje/vel bakpapier voor invetten van het cakeblik.

 

Hoe maak je de glutenvrije perzikcake van bakbananenmeel?

Klop in circa 5 minuten de eieren in een mengkom luchtig met behulp van een mixer.

Spatel er vervolgens het bakbananenmeel, amandelmeel en wijnsteenbakpoeder doorheen.

Voeg de ahornsiroop, vanille extract en vloeibare kokosolie toe en gebruik kort de mixer om er een romig beslag van te maken.

Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven, boven- en onderwarmte) en vet een cakeblik in of gebruik hiervoor een velletje bakpapier.

Ontvel de wilde perziken en snij deze in kleine plakjes. Spatel de plakjes perzik samen met de sinaasappelrasp door het beslag. Voeg naar smaak wat kruidnagelpoeder toe.

Schep het beslag in het cakeblik en plaats de perzikcake voor circa 35 minuten in de voorverwarmde oven. Let op, de tijd kan verschillen afhankelijk van de vorm van je cakeblik en oven.

De perzikcake is gaar als je met een houten prikkertje in het midden prikt en deze er schoon uit komt. Is dit het geval? Haal dan de perzikcake uit de oven en plaats het op een rooster. Laat de cake voor circa 5 minuten in het blik afkoelen. Haal daarna het blik weg en laat de cake volledig afkoelen (of niet ;-)). Je kunt de perzikcake eventueel naar smaak garneren met stukjes perzik en wat poedersuiker. Het smikkelen kan beginnen!

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Leuk, ik ben heel benieuwd naar je creatie! Laat het vooral zien via #femkesfoodies en/of @femkesfoodies op Instagram en Facebook.

Glutenvrije perzikcake van bakbananenmeel

 

Cook it, like it and/or share it! 😉

Geen Reacties

Plaats een reactie