Glutenvrije appel-kaneel cakejes

Glutenvrije appel-kaneel cakejes

Glutenvrije appel-kaneel cakejes

Mijn zus Marlon stuurde van de week een foto van deze glutenvrije appel-kaneel cakejes met de tekst ‘deze zijn lekkerrr’. Die moest ik dus gelijk maken ;-). Ze zijn inderdaad heerlijk, daarom bij deze het recept op de blog. Bedankt zus!

 

Benodigdheden voor 8 cakejes:

  • 100 g bakbananenmeel
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 ei
  • 1/2 appel (circa 75 g)
  • 100 ml ahorn siroop
  • 80 g vloeibare (soja/room) boter* (+ extra voor het invetten van de vormpjes)
  • 100 ml amandelmelk ongezoet

*sojaboter voor een lactosevrije variant

*roomboter voor paleo variant

 

Overige benodigdheden:

Mengkom, mixer, cake vormpjes, oven, snijplank, mesje, spatel/diepe lepel, rooster.

 

Bereidingswijze van de glutenvrije appel-kaneel cakejes:

Verwarm de oven voor op 170 C (heteluchtoven, boven- en onderwarmte) en vet circa 9 cakevormpjes in.

Mix het bakbananenmeel met de wijnsteenbakpoeder, 1 tl (!) kaneel, ei, ahorn siroop, (soja/room) boter en amandelmelk in een mengkom tot een glad beslag.

Schil de appel en snij deze vervolgens in hele kleine stukjes. Besprenkel de stukjes appel met kaneelpoeder.

Roer met een spatel of lepel de stukjes appel door het beslag.

Vul de cakevormpjes met het beslag en plaats de vormpjes voor circa 20 minuten in de voorverwarmde oven. let op: de baktijd verschilt afhankelijk van de grootte van de cakevormpjes en type oven. Controleer daarom tussentijds of de cakejes al gaar zijn. De cakejes zijn gaar als je met een houten prikker in het midden van het cakeje prikt en deze er schoon uit komt.

Even laten afkoelen op een rooster en smullen maar!

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik super leuk om te zien! Deel het vooral via Facebook of Instagram met behulp van @femkesfoodies en/of #femkesfoodies.

 

 

Geen Reacties

Plaats een reactie