Glutenvrije pannenkoeken spiesjes
Dit recept voor glutenvrije pannenkoeken spiesjes is erg leuk om samen met kinderen te maken en heerlijk als (kinder)traktatie! Het recept is ook geschikt voor diverse andere voedingspatronen zoals tarwevrij en lactosevrij.
Ingrediënten voor 3 glutenvrije pannenkoeken spiesjes:
- 40 g bakbananenmeel
- 100 ml amandelmelk of kokosmelk
- 1 ei (medium)
- 1 el ahorn siroop
- snufje zout
- kokosolie voor het bakken van de pannenkoeken
- 9 aardbeien
- aardbeienjam
Overige benodigdheden:
Mixer, mengkom, koekenpan, platte spatel, bord, mes en 3 houten spiesjes.
Hoe maak je de pannenkoeken?
Meng met een mixer het bakbananenmeel, ei, kokosmelk, ahorn siroop en snufje zout goed door elkaar. Vet een hete pan in en verspreid een deel van het beslag over de bodem. Bak op niet al te hoog vuur de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
Hoe maak je de pannenkoeken spiesjes?
Besmeer de pannenkoeken met een dun laagje aardbeienjam en rol de pannenkoeken vervolgens op. Snij de uiteinden van de rol af en snoep deze alvast lekker op ;-). Snij de rest van de rol in stukjes van circa 2 cm breed. Rijg de pannenkoek rolletjes met de aardbeien aan de spiesjes. De spiesjes zijn het lekkerst als je ze direct serveert. Eet smakelijk!
VARIATIETIP:
De glutenvrije pannenkoeken spiesjes zijn ook lekker met appel en appelstroop!
Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik super leuk om te zien! Deel het vooral via Facebook of Instagram met behulp van @femkesfoodies en/of #femkesfoodies.
Geen Reacties