Lactosevrije vanilleroom a la banketbakkersroom

Lactosevrije vanilleroom a la banketbakkersroom

Lactosevrije vanilleroom a la banketbakkersroom

Lactosevrije vanilleroom a la banketbakkersroom, je vraagt je misschien af wat dat met bakbananenmeel te maken heeft. Het blijkt dat je met bakbananenmeel heel goed sauzen kunt binden en zelfs room kunt maken! Het recept voor onderstaande room is niet identiek aan de traditionele banketbakkersroom maar ik beloof je dat je dat het ontzettend lekker is. Wil je dus lekkere lactosevrije tompoezen maken of een taart waarbij je dit als vulling gebruikt (bijvoorbeeld bij zo’n heerlijke appelkruimelvlaai) dan is dit het perfecte recept voor de vulling! Het recept is glutenvrij en past binnen een paleo voedingspatroon.

 

Ingrediënten voor de lactosevrije vanilleroom:

  • 40 g bakbananenmeel
  • 500 ml romige kokosmelk (ik gebruikte Aroy-D)
  • 1 vanille peul
  • 2 eidooiers
  • 100 g honing

 

Overige benodigdheden:

Steelpan, scherp mesje, snijplank, mengkom, garde, grote platte schaal/kom, vershoudfolie, fornuis, koelkast.

 

Hoe maak je de lactosevrije vanilleroom a la banketbakkersroom?

Schenk 450 ml romige kokosmelk in een steelpan. Snijd het vanillestokje met een scherp mesje open en schraap het merg eruit. Voeg zowel de peul als het merg toe aan de kokosmelk en breng het geheel aan de kook.

Doe de overige kokosmelk met de honing en de eidooiers in een kom en klop dit met een garde goed door elkaar. Voeg het bakbananenmeel toe en creëer een glad beslag.

Verwijder het vanillestokje zodra de melk kookt. Giet al roerend de helft van de hete melk op het ei mengsel. Roer het goed door. Giet nu alles weer (bij elkaar) terug in de steelpan en breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook.

Het mengsel zal gaan binden en dikker worden. Blijf de hele tijd roeren. Laat het mengsel 1 tot 2 minuten zachtjes doorkoken.

Schep de vanilleroom in een grote platte schaal of kom (dan koelt het sneller af) en dek deze af met vershoudfolie. Om te voorkomen dat er velvorming plaatsvindt kun je het beste een laagje folie direct op de room leggen.

Laat de room eerst wat afkoelen op het aanrecht en zet het daarna in de koelkast. Klop het geheel voor gebruik kort door tot een gladde en romige banketbakkersroom ontstaat.

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik heel leuk om te zien! Deel je foto via Facebook of Instagram met behulp van #femkesfoodies en/of @femkesfoodies.

 

Geen Reacties

Plaats een reactie