Glutenvrije en lactosevrije soesjes

Glutenvrije en lactosevrije soesjes

Glutenvrije en lactosevrije soesjes

Glutenvrije en lactosevrije soesjes. Die moest ik direct maken na het zien van de zwanen soesjes in Heel Holland Bakt. Wat heb ik gelachen. Na het zien van de zwanensoes resultaten had ik mij ingesteld op platte soezen maar miraculeus waren ze in één keer gelukt! Hieronder deel ik het recept met jou. De soesjes kun je vullen met iedere gewenste vulling. Bijvoorbeeld met (soja)slagroom of lactosevrije vanilleroom gemaakt van bakbananenmeel! Veel bakplezier!

 

Ingrediënten soezendeeg (12 soesjes):

  • 35 g bakbananenmeel
  • 50 g roomboter, ghee of sojaboter
  • 100 ml water
  • snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren

 

Overige benodigdheden:

Steelpan, mengkom, spatel, garde, spuitzak, oven, bakplaat, bakpapier.

 

Bereidingswijze soezendeeg:

Verwarm de oven voor op 200 graden ((heteluchtoven, boven-en onderwarmte) en zet de bakplaat met bakpapier klaar.

Breng het water met de boter aan de kook in een steelpan.

Zeef het bakbananenmeel, bakpoeder en zout boven een mengkom.

Zodra de boter gesmolten is, neem je de pan van het fornuis en voeg je het gezeefde meel in één keer toe. Roer goed door.

Zet de pan terug op het vuur. Laat het mengsel, al goed roerend (dat is belangrijk!), nog 1-2 minuten garen. Het mengsel blijft aan elkaar kleven en de bodem koekt ook een beetje aan.

Haal de pan van het vuur en laat het mengsel al roerend (opnieuw belangrijk! ;-)) genoeg afkoelen (ongeveer 1-2 minuten) zodat het ei dat zo direct wordt toegevoegd niet gelijk stolt.

Roer met een garde de eieren één voor één door het mengsel tot een glad beslag.

Schep het soezendeeg in een spuitzak en spuit circa 12 bolletjes op de bakplaat met bakpapier.

Bak de glutenvrije soesjes in ongeveer 25 minuten gaar in de oven.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de soezen afkoelen op een rooster.

Vul de soezen met behulp van een spuitzak. De spuitzak kun je met iedere gewenste vulling vullen en in de onderkant van de soes prikken. Ook lekker: de soes dippen in gesmolten chocola!

 

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik erg leuk om te zien! Deel het vooral via Facebook of Instagram met behulp van #femkesfoodies en/of @femkesfoodies.

BewarenBewaren

Geen Reacties

Plaats een reactie