Glutenvrije chocolade wafels

Glutenvrije chocolade wafels

Glutenvrije chocolade wafels

Glutenvrije chocolade wafels, loopt het water je al in de mond? ;-). Het fijne van van dit recept is dat je het helemaal naar je eigen smaak kunt maken. Wil je bijvoorbeeld liever niet alleen een glutenvrije wafel maar ook een lactosevrije variant? Gebruik dan ghee of sojaboter. Of hou je misschien van een knapperige wafel? Laat de wafel dan wat langer op het ijzer liggen. You’re in charge ;-). Ook een leuk idee: maak een wafeltoren door er chocoladeroom tussen te doen!

 

Ingrediënten glutenvrije chocolade wafels (circa 9 stuks):

 • 90 g bakbananenmeel
 • 45 g cacao
 • 2 tl bakpoeder
 • 140 g ghee, sojaboter of roomboter
 • 90 g kokosbloesemsuiker
 • 1 tl vanille extract
 • 1 ei
 • 100 g kokosroom*
 • snufje zout

 

Ingrediënten chocolade room:

 • 290 g kokosroom*
 • 14 g cacao (of meer naar smaak)
 • kokosbloesemsuiker naar smaak (optioneel)

 

* Kokosroom krijg je door een blik kokosmelk een nachtje achterin in de koelkast te laten staan. Achterin de koelkast is het het koudst en deze kou is nodig zodat het water en de room zich kunnen gaan scheiden. Haal het blik vervolgens voorzichtig uit de koelkast, niet schudden :-).

 

Overige benodigdheden:

Mengkom, steelpan, mixer, rooster, lepel, 2 vorkjes, wafelijzer.

 

Bereidingswijze glutenvrije chocolade wafels:

Stop de stekker van het wafelijzer in het stopcontact zodat hij goed warm kan worden. Meng vervolgens alle ingrediënten met een mixer in een kom. Het wordt een dik beslag. Verdeel het beslag in circa 9 delen (1 deel is ongeveer gelijk aan een volle eetlepel). Schep met een lepel 1 deel van het beslag als een bolletje op de wafelplaat. Zodra je het ijzer dicht doet, wordt het beslag vanzelf over de wafelvorm verdeeld. De reden voor de kleine bolletjes beslag is dat de wafels zo kleiner blijven en hierdoor minder snel breken. De wafels zijn namelijk, net zoals koekjes, zacht op het moment dat ze nog warm zijn. Dat maakt dat de volgende actie dan ook even een voorzichtig klusje is, namelijk de wafel weer uit het ijzer halen als deze klaar is. Bij mij was de baktijd circa 3-4 minuten maar let op: dit verschilt per wafelijzer. Een goede graadmeter voor de gaarheid is dat als je de wafel met twee vorkjes er voorzichtig uitlift de wafel er heel uit moet komen. Valt hij direct uit elkaar? Laat hem dan nog iets langer op het ijzer liggen. Hoe langer de wafel op het ijzer ligt, hoe knapperiger hij wordt (maar let op: hoe sneller de wafel ook droger wordt). De wafels zijn het lekkers om op dezelfde dag op te eten!

 

Bereidingswijze chocolade room:

Meng de kokosroom met de cacao met behulp van een garde of mixer. Proef het resultaat en voeg naar smaak kokosbloesemsuiker toe en eventueel iets meer cacao of room. Bewaar de room in de koelkast en schep pas op bij het serveren, anders wordt hij waterig.

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik super leuk om te zien! Deel het vooral via Facebook of Instagram via @femkesfoodies en/of #femkesfoodies. Ik ben benieuwd!

 

Glutenvrije chocolade wafels

 

Ook lekker:

 

Let op: deze blog bevat affiliate links.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geen Reacties

Plaats een reactie