Glutenvrije ananas-kokoscake

Glutenvrije ananas-kokoscake

Glutenvrije ananas-kokoscake

Onderstaand recept voor een lactosevrije en glutenvrije ananas-kokoscake is geïnspireerd op het recept van 24 Kitchen. Ik had ananas over ik wilde er graag een lekkere cake of taart van maken. De cake op 24 Kitchen zag er heerlijk uit en ik ging direct aan de slag. Ik heb de basis zoveel mogelijk hetzelfde gehouden maar sommige ingrediënten vervangen zoals de 240 g witte basterdsuiker voor een mix van kokosbloesemsiroop en kokosbloesemsuiker. Bloem heb ik uiteraard vervangen voor bakbananenmeel ;-). Ik vond de cake verrukkelijk lekker, hopelijk jij ook! De cake is ook super makkelijk om te maken (in circa 10-15 minuten + 35 minuten baktijd).

 

Ingrediënten:

  •  30 g bakbananenmeel
  • 240 g kokosrasp
  • 120 g kokosbloesemsuiker
  • 100 g kokosbloesemsiroop*
  • 200 g ananas
  • 150 ml amandelmelk ongezoet / kokosmelk
  • 60 g plantaardige boter
  • 1 ei

*Je kunt de ananas-kokoscake ook zonder de kokosbloesemsiroop maken voor een wat steviger en minder zoete variant. Ook erg lekker!

 

Overige benodigdheden:

Steelpan, mengkom, spatel, springvorm (23 cm), oven, snijplank, mesje en eventueel bakpapier.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven, onder- en bovenwarmte). Verwarm de amandel/kokosmelk en plantaardige boter in een steelpan zodat de boter smelt. Meng in een mengkom de kokosrasp met de kokosbloesemsuiker, kokosbloesemsiroop en het bakbananenmeel (oei, dit ruikt zo lekker!). Voeg het ei toe en schenk het melk-boter mengsel erbij, maar let op: schenk het niet direct op het ei! Hussel het geheel door met een spatel. Snij de ananas in hele kleine stukjes en schep de stukjes door het beslag. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Schep het beslag in de springvorm en druk het lichtjes aan zodat je een mooie egale laag krijgt. Plaats de glutenvrije ananas-kokoscake voor circa 35 minuten in de oven. Even laten afkoelen (of niet ;-)) en smullen maar!

 

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik super leuk om te zien! Tag mij vooral op Facebook of Instagram met jouw creatie via @femkesfoodies en/of #femkesfoodies!

 

 

BewarenBewaren

Geen Reacties

Plaats een reactie