Glutenvrije kruidnoten van bakbananenmeel

Glutenvrije kruidnoten van bakbananenmeel

Glutenvrije kruidnoten van bakbananenmeel

PAS OP: Deze glutenvrije kruidnoten van bakbananenmeel eet je binnen no time op! Geen probleem? Lees dan snel verder ;-). Kruidnoten of pepernoten, volgens de Van Dale (2005) mogen de twee woorden als synoniem gebruikt worden. Met onderstaand recept bedoel ik de lekkere knapperige halve bolletjes van speculaas. Het recept is niet alleen vrij van gluten maar ook van lactose. Je kunt de kruidnoten namelijk zowel met plantaardige boter als met kokosolie maken! Het is ook een erg leuk recept om samen met de kids te bereiden. Enjoy!

 

Ingrediënten (voor circa 50 kruidnoten):

  • 50 g bakbananenmeel
  • 50 g amandelmeel
  • 40 g palmsuiker
  • 50 g (soja/plantaardige) boter of kokosolie (hard)
  • 1 tl wijnsteenzuurbakpoeder
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 1/2 ei
  • 1 tl amandelmelk

 

Overige benodigdheden:

Mengkom, lepel, vork, bakplaat, bakpapier en een oven.

 

Hoe maak je de glutenvrije kruidnoten van bakbananenmeel?

Verwarm de oven voor op 170 °C (heteluchtoven). Meng alle droge ingrediënten door elkaar met een lepel. Voeg de (plantaardige) boter of kokosolie, amandelmelk en het ei toe. Kneed het kruidnoten deeg met de handen goed door elkaar. Verdeel het deeg in kleine balletjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Als je kokosolie hebt gebruikt moet je vaak iets langer kneden om een goed bolletje te maken. Druk de pepernoten met een vork of vinger nog een beetje platter. Plaats voor circa 12-14 minuutjes in de oven (let op, iedere oven is anders. De kruidnoten moeten mooi goudbruin worden). Daarna laten afkoelen (dan worden ze lekker crunchy) en smullen maar!

 

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik super leuk om te zien! Tag mij vooral op Facebook of Instagram via @femkesfoodies en/of #femkesfoodies.

 

Glutenvrije kruidnoten van bakbananenmeel

 

PS. Wist je dat je met bakbananenmeel ook hele lekkere glutenvrije taaitaai kunt maken? Klik hier voor het taaitaai recept.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geen Reacties

Plaats een reactie