Glutenvrije speculaas crumble van bakbananenmeel

Glutenvrije speculaas crumble van bakbananenmeel

Glutenvrije speculaas crumble van bakbananenmeel

Deze glutenvrije speculaas crumble van bakbananenmeel is een lekker toetje, vooral op koude en regenachtige dagen. Het recept is bij gebruik van plantaardige boter ook lactosevrij. Enjoy!

 

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 60 g bakbananenmeel
  • 25 g rijststroop of kokosbloesemsiroop
  • 3 tl speculaaskruiden (of meer/minder naar smaak)
  • 25 g (plantaardige) boter
  • 2 appels (bijv. jonagold)
  • 80 g amandelspijs (zelf maken? Dan 40 g honing en 40 g amandelmeel)
  • 2 el palmsuiker (optioneel)

 

Overige benodigdheden:

Mengkom, houten spatel, snijplank, mesje, ovenschaal(tjes) en eventueel plastic folie.

Voor een mooi uiterlijk van het toetje raad ik het gebruik van 4 kleine ovenschaaltjes aan, dan hoef je de crumble niet over te scheppen (zoals op de foto onderaan).

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven, boven- en onderwarmte).

Laag 1: Appeltjes

Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appels in kleine stukjes en bestrooi met 1 tl speculaaskruiden en eventueel 2 el palmsuiker (voor wat zoetere appeltjes). Roer het goed door elkaar zodat alle stukjes appel de kruiden en suiker bevatten. Vet de ovenschaal(tjes) in en schep daar de helft van de appelstukjes in.

Laag 2: Amandelspijs

Boven de stukjes appel komt een laagje amandelspijs. Home made? Meng dan de honing met het amandelmeel. Gebruik eventueel een stukje plastic folie om het goed te kunnen kneden zonder dat je handen blijven plakken. Maak een dunne lap van het amandelspijs en verspreid dit over de appel (zie de foto). Gebruik je kant en klare amandelspijs? Weeg dan 80 g af en maak ook hier een dunne lap van om te verspreiden over de appelstukjes. Gebruik eventueel een beetje geklutst ei om het amandelspijs soepel te maken.

 

 

Glutenvrije speculaas crumble van bakbananenmeel

 

Laag 3: Appeltjes

Verspreid het resterende deel van de appelstukjes boven het amandelspijs.

Laag 4: De crumble.

Meng met behulp van een houten spatel het bakbananenmeel met 2 tl speculaaskruiden (of meer naar smaak), (plantaardige) boter en kokosbloesemsiroop/rijststroop in een mengkom. Meng het tot dat er goudbruin ‘broodkruim’ ontstaat. Blijft het kruim te veel aan elkaar plakken? Dan is het iets te vochtig, voeg een klein beetje bakbananenmeel toe. Is juist het tegenovergestelde het geval (kruim blijft erg wit of het worden geen klontjes na lang mengen), voeg dan een heel klein beetje (plantaardige) boter toe. verspreid de crumble over de bovenste laag appels. Bak de glutenvrije speculaas crumble van bakbananenmeel in circa 20 minuten af in de oven zodat de bovenkant licht knapperig wordt. Serveer de crumble warm. Eet smakelijk!

 

Glutenvrije speculaas crumble van bakbananenmeel

 

Variatietip: De crumble is denk ik ook erg lekker met gewelde rozijnen!

 

Heb je dit recept of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? Dat vind ik super leuk om te zien! Tag mij vooral in jouw creaties via Facebook of Instagram met behulp van @femkesfoodies en/of #femkesfoodies.nl

 

 

 

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geen Reacties

Plaats een reactie