Glutenvrije American pancakes van bakbananenmeel

Glutenvrije American pancakes van bakbananenmeel

Glutenvrije American pancakes van bakbananenmeel

Wist je dat je heerlijke glutenvrije American pancakes van bakbananenmeel kunt maken met precies dezelfde ingrediënten als deze bakbananenmeel pannenkoeken? Het enige verschil is dat je de eieren splitst en het eiwit heel luchtig opklopt. Door het opgeklopte eiwit op het laatst door het beslag te spatelen, krijg je heerlijk luchtige pancakes! Lees hieronder verder voor de precieze bereidingswijze. Je hebt voor dit recept dus geen bakpoeder of baking soda (met appelazijn) nodig om luchtigheid te creëren. Dit laatste heb ik tijdens mijn zoektocht naar de perfecte American pancakes uiteraard wel geprobeerd ;-). Het resultaat is dat de pancakes dan snel zwart worden tijdens het bakken en eigenlijk worden ze ook niet luchtig. Met opgeklopt eiwit krijg je daarentegen wel lekkere fluffy pancakes met een mooi goudbruin kleurtje. Enjoy het recept en alvast veel bakplezier! Laat je mij weten wat je ervan vond?

 

Dit recept is: glutenvrij, lactosevrij, zonder bakpoeder en past binnen paleo en fodmap!

 

Ingrediënten voor circa 14 pancakes:

  • 80 g bakbananenmeel
  • 2 el zoetmiddel (bijv. ahornsiroop of kokosbloesemsuiker)
  • snufje zout
  • 200 ml plantaardige melk (ik gebruikte rijstemelk)
  • 1 tl vanille poeder (optioneel)
  • 2 eieren, gesplitst (medium/large)
  • Olie/plantaardige boter om in te bakken

 

Overige benodigdheden:

2 mengkommen, mixer, grote koekenpan, spatel, fornuis, platte spatel en eventueel een lepel.

 

Hoe maak je de glutenvrije American pancakes van bakbananenmeel:

Splits de eieren. Doe het eiwit in mengkom 1 en het eigeel met de overige ingrediënten in mengkom 2.

Mix met een mixer het eiwit in mengkom 1 goed luchtig en stijf (op de hoogste stand, circa 5 minuten).

Mix vervolgens de ingrediënten van mengkom 2 door elkaar. Het voordeel van deze volgorde is dat je de mixer niet hoeft schoon te maken. Doe je het andersom, zorg dan dat de mixhaken schoon zijn bij het opkloppen van het eiwit.

Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag van mengkom 2.

Plaats de koekenpan op het fornuis, op gematigd vuur. Gebruik wat olie of plantaardige boter om de pan in te vetten.

Schep met een spatel/lepel het beslag voor 3 american pancakes in de koekenpan. Tip: drapeer het beslag van een pancake op elkaar i.p.v. naast elkaar (zoals je bij een pannenkoek gewend bent). Door de hoogte in te werken worden ze dikker.

Zodra je met een platte spatel eenvoudig onder de pancake kunt komen is hij klaar om omgedraaid te worden. Bak de pancake ook nog even aan deze kant voor een mooi goudbruin kleurtje.

Herhaal dit tot het beslag op is. Daarna kun je ze lekker opeten met bijvoorbeeld ahorn siroop of vers fruit.

 

 

Heb je deze glutenvrije American pancakes van bakbananenmeel gemaakt of een ander recept met bakbananenmeel? Dat vind ik super leuk om te zien! Deel het vooral met mij via Facebook en Instagram met behulp van @femkesfoodies en/of #femkesfoodies. Ik ben benieuwd naar je creatie!

Glutenvrije American pancakes van bakbananenmeel

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geen Reacties

Plaats een reactie